HC Energie Karlovy Vary

Energie dostala na Slavii devět branek

ELH: HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 9:3 (4:0, 4:2, 1:1)
Oslabení energetici, kteří přijeli do Prahy jen s pěti obránci, zaostávali už po první třetině o čtyři branky, a nakonec prohráli 9:3. Karlovarským moc nepomohlo ani to, že Michal Gulaši dostal destiminutový osobní trest, a dlouho tak na ledě chyběl. Dva čestné zásahy si připsal Roman Vlach, a jeden gól přidal také Stanislav Balán, jinak toho ale Energie moc nepředvedla. Základní část ukončí svěřenci trenéra Mlejnka v pátek, kdy se v KV Areně střetnou s Kometou.
Tipsport extraliga, 51. kolo, út 4.3.2014
Slavia
Karlovy Vary
9:3
4:0, 4:2, 1:1
Branky a nahrávky: 11. Klhůfek (Šenkeřík), 12. Klhůfek (J. Doležal), 13. Holub (Žejdl, Tomica), 14. Langhammer (Krenželok, Kadlec), 23. Klhůfek (Knot, Doležal), 24. J. Doležal (Klhůfek, Krenželok), 31. Langhammer (Krenželok, Sklenář), 37. J. Doležal (Stránský, Klhůfek), 52. J. Doležal (Klhůfek, Kadlec) – 25. Vlach (Rýgl), 35. Vlach (Micka), 44. Balán (Pohl, Zaťovič). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:7, navíc Gulaši (KVA) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 3 181. Střely na branku: 36:20. Zblokované střely: 6:9. Hity: 10:10. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 7:2, 8:2, 8:3, 9:3.
Slavia: Svoboda – Šenkeřík, Kadlec, Wharton, Valach, Holub, Knot, Štich – Tomica, Jelínek, Žejdl – Sklenář, Langhammer, Krenželok – J. Doležal, Klhůfek, Stránský – Poletín, T. Doležal, Vrdlovec
Karlovy Vary: Závorka (13. Řehoř) – Bičánek, Rýgl, Gulaši, Šmach, Kubka – Zaťovič, Balán, Pohl – Kytnár, Vlach, Micka – Dlouhý, Hruška, Vachovec – Koblasa, Buc, Zucker

Komentář k utkání

Jako první se mohl prosadit centr první slávistické lajny Jelínek, který po chybě Gulašiho pádil sám na Závorku, tváří v tvář ho ale neprostřelil. Na druhé straně neuspěl v podobné pozici Kubka, přesto to netrvalo dlouho a skóre se změnilo.

A to k radosti příznivců Slavie. V polovině první třetiny totiž v přesilovce vypálil Šenkeřík a jeden z hrdinů utkání Pavel Klhůfek tečoval puk do sítě. Mladý slávista tím odstartoval gólové hody, neboť za záda Závorky začal náhle padat jeden kotouč za druhým.

Na 2:0 zvýšil opět v přesilovce Klhůfek, ani ne za minutu pak vedení domácích navýšil nechytatelnou střelou od modré Jan Holub. Sešívaní však pořád neměli dost a v kanonádě pokračovali i poté, co nešťastného Závorku vystřídal mezi tyčemi Milan Řehoř. Ten se v bráně ještě ani neohřál a též inkasoval, když po Krenželokově akci doklepl puk na místo určení Jakub Langhammer.

Hosté se v tu dobu už viděli v šatně, ani přestávka je však příliš neprobrala. Aspoň co se týče defenzivy, protože v útoku už začali být nebezpeční. I tak ovšem inkasovali ve druhé části jako první, když se v čase 22:14 prodral k odraženému puku Klhůfek a bez potíží dokonal první hattrick večera. O chvíli později navíc zvýšil náskok Slavie i Jiří Doležal a ve Vysočanech se začal vznášet stín obřího debaklu.

Pak už ale o sobě dávali vědět také Západočeši. Na 1:6 snížil v početní výhodě přesnou střelou pod víko Roman Vlach, krátce po něm se však prosadil slávista Jakub Langhammer. A to ještě před ním nedali velké šance Doležal s Poletínem...

Bláznivý hokej pokračoval. Rovnou po vhazování se trefil opět Vlach, na zvrat ale Energie pomýšlet nemohla. Vždyť uplynula jen chvíle a mezi střelce se znovu zapsal Doležal, který během sezony hostoval právě v kádru Energie.

Střelecké dostihy utichly až ve třetí části, kdy se utkání víceméně pouze dohrávalo. Ve 44. minutě korigoval výsledek Stanislav Balán, poslední slovo ale měli slávisté. Konkrétně agilní Jiří Doležal, jenž v 52. minutě uzavřel gólový účet střetnutí.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (HC Slavia): Zápas se rozhodl během asi tří a půl minuty, kdy jsme dali čtyři góly. Pak už jsme zápas nějak dohrávali. Jsem rád, že jsme dali docela dost gólů a probudili jsme se v koncovce. Nejsme ale v euforii, v pátek nás čeká obrovsky těžký zápas. Jsme za to ale rádi, před dvěma koly pro nás nebyla situace jednoduchá a ztráceli jsme na Litvínov pět bodů.

Jaromír Kverka (HC Energie): Chtěli jsme hrát co nejdéle na 0:0, ale nepovedlo se nám to. Slavia dala z prvních dvou přesilovek na 2:0, pak se nám to tam začalo sypat. Bylo vidět, že Slavia hraje o play off a zápas si pohlídala. Nám se dneska nedařilo nic, dostali jsme devět gólů. Byl to z naší strany špatný zápas.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 4.3.2014

Roman Vlach: Musíme zápas hodit za hlavu