HC Energie Karlovy Vary

Šlágry kola v podání mládeže, do Varů přijela Sparta

S příchodem března začínají vrcholit všechny hokejové soutěže a výjimkou nejsou ani žákovské kategorie. V sobotu 1. března se střetla vedoucí mužstva skupiny A Žákovské ligy Energie a Sparta. Diváci, převážně rodiče, viděli velmi kvalitní zápasy v podání obou týmů. Jednou se radovali Sparťané, jednou karlovarští.

Žákovská liga r.2000

1. března - 33. kolo

HC Energie K. Vary - HC Sparta Praha 2:6 (1:4,0:1,1:1)
Branky: Šik, Ptáček
Asistence: Bernáth, Klejna, Maloušek
Zápas prohráli domácí v první třetině vlastní nepozorností a špatnou prací v defenzivní činnosti v předrankovém prostoru. Soupeř karlovarské přehrál a celkově i přestřílel. Přesto se nedala domácícm odepřít bojovnost, ale to na velmi kvalitního soupeře nestačilo.

V tabulce se touto výhrou Sparta bodově na Energii dotáhla, kdy oba celky mají na prvních dvou místech 56 bodů, ale pro Pražany mluví k dobru dva nesehrané zápasy.

2. března - 21. kolo

HC Energie K. Vary - Kobra Praha 8:1 (4:1,3:0,1:0)
Branky: Černý 2, Ptáček 2, Klejna, Šik, Jiskra, Křemen,
Asistence: Maloušek 3, Černý, Klejna, Křemen, Jiskra, Novotný, Pašek
V tomto zápase byla znát od první chvíle utkání jednoznačná herní převaha Energie, která si se soupeřem poradila bez větších problémů.

Žákovská liga r.2002

1. března - 33. kolo

HC Energie K. Vary - HC Sparta Praha 4:2 (0:1,2:1,2:0)
Branky: Matoušek, Pohanka, Binias, Remeš
Asistence: Remeš 2, Hrůša, Binias
Kdo se přišel podívat na žákovský hokej, nemohl litovat. Hrálo se ve velmi vysokém tempu a utkání nabídlo mnoho pěkných momentů na obou stranách. Domácí měli střelecky mírně navrch, což se nakonec projevilo na konci utkání, kdy se jim šťastně podařilo vstřelit vítěznou branku. Oběma týmům patří velká pochvala za předvedenou hru!

V tabulce výhrou Energie navýšila na prvním místě před Spartou svůj náskok již na deset bodů.

2. března - 21. kolo

HC Energie K. Vary - Kobra Praha 11:2 (6:0,3:0,2:2)
Branky: Korčmaroš 3, Mareček 3, Remeš 2, Hrůša, Kisliuk, Vondráček Robin
Asistence: Maloušek 3, Černý, Klejna, Křemen, Jiskra, Novotný, Pašek
V tomto zápase byla znát od první chvíle utkání jednoznačná herní převaha Energie, která si se soupeřem poradila bez větších problémů.

Liga žáků ročníků 2000/2001

2. března – 7. kolo

HC Litvínov (01) - HC Energie Karlovy Vary (01) 2:0
Litvínovští nastoupili k zápasu pouze ve dvanácti hráčích v poli, ale početní výhody nedokázali hráči Energie vůbec využít. Optickou převahu si hosté vytvořili pouze v úvodní části, nicméně od druhé třetiny se miska vah pozvolna snášela na stranu domácích. Litvínov si velmi aktivní hrou dokázal vytvořit větší množství šancí, z nichž dvě dokázal také využít. Karlovarští zaostávali především v přechodu z útočné do obranné fáze hry.

Liga žáků ročníků 2002/2003

2. března – 7. kolo

HC Litvínov (03) - HC Energie Karlovy Vary (03) 3:3
Branky: Sapoušek 2, Houdek
Asistence: Černý, Marz, Sapoušek
Poprvé v letošní sezoně mohli karlovarští hráči poměřit své síly se soupeřem velmi zvučného jména. Od začátku se hrál velmi vyrovnaný hokej plný šancí, ale také individuálních chyb na obou stranách. V útočné činnosti předváděli energetici velmi aktivní hru, ovšem totéž se nedá říci o hře v obraně, při níž chyběl zvláště lepší pohyb a včasný přístup k soupeři. Vinou obranné pasivity a několika individuálních chyb se tak hosté připravili o plný bodový zisk, po kterém sahali ještě pár minut před koncem utkání.