HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška: Kluci ukázali, jak se má hrát play-off

V pátek chvilku po poledni se junioři HC Energie vrátili s tripu v Bělorusku. Na ledě Junosti Minsk dokázali dvakrát vyhrát a vyrovnali tak stav osmifinálové série na 2:2.

Trenér po příletu hráče pochválil. „Jsme moc rád, že to kluci dokázali zvládnout. Hráli pod velikým tlakem. Obě utkání jsme dokázali otočit. V první jsme dotahovali náskok 2:0 a ve druhém pak 1:0. Musím podotknout, že kluci konečně pochopili, jak se hraje play-off. Semkli se a já jsem hrdý na to co předvedli na tomto tripu,“ řekl Tomáš Mariška v šatně při vybalování věcí.

Rozhodovat se tak bude v neděli od 17. hodin, kdy se v KV Areně rozehraje páté utkání. „Budeme se připravovat standardně jako před každým zápasem. Po příletu máme jeden den na přípravu a jde se hrát. Takže v sobotu připravíme pro hráče lehčí trénink a v neděli pak bude rozbruslení,“ přidal Mariška.

Diváci mohou být rozhodujícím faktorem na pomyslných miskách vah. „Chtěl bych pozvat co nejvíce fanoušků. Přijďte se podívat a fandit. My vás budeme potřebovat,“ vzkazuje kouč a pokračuje: „Myslím si, že právě publikum bude tím rozhodujícím faktorem, který nás dotlačí do dalšího kola.“

Málokdy se stane, že se podaří vývoj série otočit. Vlčí smečka už byla na pokraji vyřazení, ale dokázal vstát z mrtvých a vrací osmifinále zpět do tuhnické multifunkční haly. „Jsem zastáncem názoru, že se každá série dá otočit. Dokud naděje žije, tak je stále o co hrát a o co bojovat. My jsme to teď dokázali a poslední dva výkony nás předurčují k tomu, abychom se prali ve vyřazovacích bojích dál a postoupili do dalšího kola,“ dodal.