HC Energie Karlovy Vary

Byl to důležitý zápas, míní Stanislav Balán

V KV Areně se v pátek odehrál poslední zápas základní části Tipsport extraligy. Karlovarská Energie v něm porazila brněnskou Kometu 3:0, jednou brankou se na výsledku podílel i Stanislav Balán, který si po zápase udělal čas na krátký rozhovor.

Stando, jak jste se připravovali na toto utkání?
Pro nás bylo důležité z hlediska výhry. Pokud bychom dokázali urvat tři body, a Kladno by prohrálo, už by nebylo o co hrát. Nezní to sice moc pěkně, že 6 zápasů před koncem nemáme o co hrát, ale je to tak.

Sledovali jste v kabině právě již zmíněné utkání Kladna a Chomutova?
Jen o přestávce. V šatně byl zraněný Marek Hovorka, ten utkání sledoval a vždy nám řekl, jak to s nimi vypadá.

Jste spokojen se svými výkony nejen v dnešním zápase, ale i v celé sezoně?
Dnešní utkání bylo takové podivné. Kometa působila odevzdaně, jako by ani nebojovala o nejlepší čtyřku. Ale jinak se mi dnes hrálo dobře. V celé sezoně... Myslím, že poté co jsem se přesunul do první pětky k Martinu Zaťovičovi a Petru Pohlovi, tak se to z mé strany začalo postupně lepšit. Byly tam určité fáze, kdy to určitě nebylo optimální, ale celkově jsem asi spokojený. Myslím, že tím, že jsme se dnes zachránili, když už jsme neudělali to předkolo, tak je to takový průměr.

Přišel vám tedy přístup Komety až dá se říci laxní?
Čekal jsem od nich víc, že přijedou a poperou se o tři body, zabojují alespoň o čtvrtou příčku, ale asi to měli jinak spočítané. Jejich přístup nám dnes asi i trochu pomohl.

Najdete na zápase i přes výhru nějaká negativa?
Určitě jsou to přesilovky, to byla z naší strany velmi, ale velmi špatná hra. Přijde mi, že čím více se to snažíme na tréninku zlepšovat, tím horší je to poté v zápase. Naštěstí už se blíží konec sezony a nebude to tedy tolik potřeba.

Koho byste si do play-out přáli ze dvojice Slavia – Litvínov? (V době rozhovoru byl zápas stále nerozhodný, pozn. redakce)
Než jsem sem přišel na rozhovor, tak jsem se koukal, jak hrají, ale je mi to celkem jedno. Jak jsem říkal, už není téměř o co hrát, takže tento soupeř pro nás není důležitý. Opravdu není o co hrát, ani pro diváky, jelikož stejně jako dnes už je to lákat asi nebude. Ale doufám, že se ještě nějak namotivujeme, aby to stálo za to.

Zmínil jste diváckou návštěvu. Dnes byla nejmenší návštěva v historii KV Areny (1742 diváků), mrzí vás to jako hráče?
Já jsem tu jen jednu sezonu, tudíž nejsem příliš v obraze o počtech diváků. Tedy vím, že chodilo vždy poměrně málo, ale ani se jim nedivím. Když jsme na Slavii dostali devět branek, nemohli jsme očekávat vyprodanou halu. Asi jsme si to i zasloužili.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 6.3.2014

Před play-out poměří Energie síly s Kometou