HC Energie Karlovy Vary

Trenér Minsku: Energie nás zaskočila

Po nedělním utkání MHL v KV Areně se hlavní trenéři Energie a Junosti sešli k zhodnocení celé série, která skončila vítězstvím Karlových Varů 3:2. Kouč běloruského celku Igor Andrjuščenko přiznal zklamání z vyřazení, když jeho tým byl velmi blízko postupu. Domácí Tomáš Mariška kvitoval změnu přístupu mužstva po nepovedeném začátku série v domácím prostředí.

Jako první zhodnotil páté utkání série trenér hostů, Igor Andrjuščenko. „Utkání pro nás začalo o něco lépe, kdy se nám podařilo vstřelit rychlou úvodní branku. Soupeř ale dokázal rychle zareagovat a svojí produktivitou převzal utkání do svých rukou. Energie hrála dobře a myslím, že byl k vidění kvalitní zápas.“

Tenér Junosti se také snažil najít důvod, proč jeho celek nepostoupil ve vyřazovacích bojích dále. „Máme tým postavený na hře dozadu, na práci v obraně, proto jsme se nedokázali prosazovat tak často jako Energie. Ta nás trochu zaskočila svojí ofenzivou, díky které si dokázala vytvořit více vyložených šancí“, doplnil.

Pro běloruský celek musí být vyřazení zklamáním především vzhledem ke skutečnosti, že v prvních dvou zápasech série zvítezil. „Pro klub Junosť Minsk, který měl s juniorským výběrem větší ambice, to svým způsobem zklamáním je. Avšak naším cílem byla i účast ve vyřazovací fázi, což jsme splnili,“ uvedl trenér Andrjuščenko.

Během utkání dopadl nešťastně na mantinel mladík Filippov, který po zaseknutí hrany brusle nezvládl manévr a udeřil se nejen hlavou tvrdě do hrazení. „Jeho zdravotní stav prozatím hodnotit nemůžeme, protože budou následovat vyšetření, která doufám vyloučí závažná zranění,“ uzavřel trenér hostů.

Tomáš Mariška, hlavní trenér juniorského týmu HC Energie Karlovy Vary, zhodnotil utkání pozitivněji. „Po rychlém zareagování na inkasovanou branku se nám podařilo zápas ovládnout a dotáhnout do vítězného konce. Jsem rád, že se změnil herní projev týmu, oproti prvnímu a druhému utkání a že jsme dokázali obrat dotáhnout až do konce,“ zhodnotil Mariška.

„Do prvního utkání v sérii a i částečně do druhého domácího, kdy jsme sice nepředvedli špatný výkon, ale neproměňovali jsme šance, jsme nevstoupili ideálně a souhlasím, že jsme úvod série trochu podcenili. Hráči ale včas pochopili, že je play-off jiná soutěž,“ dodává k otázce, zda-li jeho tým trochu nepodcenil vstup do vyřazovací fáze.

V osmifinále se nyní Vlčí smečce stejně jako před rokem postaví moskevský Spartak, který patří k nejkvalitnějším týmům MHL. „V této fázi soutěže jsou už všechny týmy silné. Musíme se dobře připravit. Naším cílem je postoupit dále a zodpovědným výkonem si za tím musíme jít,“ uzavírá Tomáš Mariška.

Související články