HC Energie Karlovy Vary

Starší dorostenci zvládli druhé osmifinále na výbornou

SD: HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:1 (1:0, 4:0, 0:1)
Starší dorost pod vedením kouče Eismanna porazil ve druhém osmifinálovém utkání Piráty Chomutov 5:1 a v sérii hrané na tři vítězství vede 2:0. O prohře Chomutovských rozhodla především druhá část, ve které svěřenci kouče Koláčka inkasovali čtyřikrát. Energie má tak mečbol, který se pokusí proměnit opět v Chomutově.
Extraliga staršího dorostu, OF2, čt 13.3.2014
Karlovy Vary
Chomutov
5:1
1:0, 4:0, 0:1
Branky a nahrávky: 4. Bahounek, 22. Krliš (Binias), 26. Osmík (Krliš), 28. Dimitrov (Rubeš), 36. Trapl (Osmík, Bahounek) – 42. Macháček A. (Macháček P.). Rozhodčí: Pražák – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 30:16. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
Karlovy Vary: Frček – Rulík, Vodička, Soudský, Adam, Bahounek, Binias, Beer, Prachař – Rubeš, Dimitrov, Čejka, Nguyen, Osmík, Krliš, Svoboda, Janata, Trapl, Vildumetz, Hauzr, Hubáček
Chomutov: Lukeš – Novák, Páleník, Hierman, Dvořák, Kozák – Dimitrov, Macháček P., Lyszczaryczyk, Rohla, Macháček A., Polák, Strunz, Toman, Kašpar, Adámek

Komentář k utkání

Čtvrteční večer patřil opět RAKO extralize staršího dorostu. V prvním kole vyřazovací části odehrál starší dorost Energie druhé utkání osmifinále proti Pirátům z Chomutova, kteří kvůli výpadku ve druhé části zápas nakonec prohráli 1:5.

Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří otevřeli skóre již ve čtvrté minutě první třetiny. David Bahounek zápěstím vystřelil od modré čáry a jeho pokus skončil až v síti Lukešovy svatyně. Úvodní perioda patřila i nadále domácím hráčům karlovarské Energie, v šanci se ocitl například Martin Osmík, který po Krlišově přehrávce přestřelil bránu.

Druhá třetina měla podobný začátek jako ta první. Energie vstřelila branku již po dvou odehraných minutách. Domácí kanonýr Václav Krliš se prosadil krásnou individuální akcí - jeho střela nakonec skončila pod horní tyčí. Karlovarský útočník se nejprve dostal do palebné pozice a poté trefil milimetrovou skulinku. I u další branky figuroval již zmíněný sniper. V nabídnuté přesilové hře předložil puk Martinu Osmíkovi, který měl práci velice usnadněnou. Když navíc o pár minut později vstřelil Marek Dimitrov čtvrtou branku, hosté téměř rezignovali.

Krásná střela Martina Trapla pět minut před koncem druhé třetiny byla už pouze ukázkou toho, v jaké pohodě domácí hráli. Druhá třetina byla z pohledu hostí fiaskem.

Do třetí části vstoupili hosté dobře. Bratrská spolupráce vyšla, po pěkné kombinaci a za asistence Petra Macháčka se trefil Aleš Macháček. To však však bylo vše, na co se Piráti zmohli. Zbytek třetiny patřil Energii, která si náskok už v klidu pohlídala. Karlovarští mají v sérii mečbol a v dalším utkání mohou postoupit do čtvrtifinále play-off.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Samozřejmě jsme spokojeni s tím, že jsme vyhráli. Dopadla na nás určitá nervozita z vyřazovacích bojů. Tu jsme setřásli po brance Václava Krliše, po níž jsme přidali další zásahy. Aktuálně vedeme v sérii dva nula, to ale neznamená, že jí považujeme za ukončenou. Čeká nás totiž jedno, nebo případně dvě utkání v Chomutově, ke kterému chováme veliký respekt. Půjdeme do toho s pokornou sebedůvěrou a pokusíme se osmifinále dotáhnout do vítězného konce.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Rozhodně si nemyslím, že rozhodujícím momentem dnešního utkání byla pouze druhá třetina, ve které jsme inkasovali čtyři branky. To letos nebylo poprvé, ve druhých částech zažíváme jakési výpadky, děje se nám to již celý rok. Ačkoliv jsme hráče nabádali, zkoušeli jsme to po dobrém, zkoušeli jsme to po zlém, nic nepomáhalo. Nedařilo se nám přejít přes střední pásmo, vstřelit branku. Energie je kvalitní mužstvo, dnes to pouze potvrdila. Máme ještě jeden zápas na zvrat.

Fotogalerie