HC Energie Karlovy Vary

Musíme se zlepšit v koncovce, shodují se junioři

V hodnocení prvního osmifinálového střetnutí se Spartakem vybraní členové Vlčí smečky chválí výkon týmu, litují však neproměněných příležitostí. „Nebyli jsme horším týmem a o vítězi rozhodly pouze chyby, které soupeř potrestal,“ říká jediný střelec Petr Koblasa. Svůj názor na zápas dále přidali i David Honzík, Jakub Flek, Martin Kohout a Denis Šimek.

Jasná jednička v brance Energie, David Honzík přiblížil svůj pohled na zápas z brankoviště. „Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku na 2:0 nebo 2:1, to by vypadalo utkání zcela jinak. Rozhodující chvílí byla akce tři minuty před koncem, kdy se nám nepodařilo vyhodit puk a soupeř, i když se štěstím, naší chybu potrestal,“ lituje karlovarský gólman. Dále však odmítá, že by i výsledku rozhodlo méně fyzických sil na straně Energie. „Předchozí série nám určitě vzala hodně sil, ale na to se nesmíme vymlouvat a musíme se přes to přenést. Do pátečního utkání jdeme s jasným cílem zvítězit,“ dodává Honzík.

„Předchozí série nám pomohla. Ukázala nám, že i za stavu 2:0 ještě není nic ztracené. Musíme do toho dát maximum a pak se možná dočkáme postupu. Únava není vůbec na místě, nikdo z nás si ji nesmí připustit,“ hodnotí pro a proti série s Minskem kapitán Jakub Flek. Na otázku, co zlepšit pro další utkání, Jakub odpověděl: „Určitě koncovku. Chceme se tlačit více do branky a zvítězit.“ Slova kapitána potvrzují i statistiky. Zatímco Spartak ze 12 střel vytěžil tři branky, energetici z 22 pokusů skóroval jedinkrát.

Tím jediným osamoceným střelcem byl útočník Petr Koblasa. Ten ve svém hodnocení utkání litoval nevyužité přesilovky a následně inkasovaného gólu na 2:1. To jsou podle něj hlavní příčiny prohry Vlčí smečky. A jaký je podle Petra recept na úspěch v pátečním duelu? „Do dalšího zápasu jdeme jednoznačně s tím, že musíme vyhrát. Dnes jsme totiž nebyli horším týmem a o vítězi rozhodly pouze chyby, které soupeř potrestal. Zítra se to snad otočí a my vyhrajeme. Určitě se musíme zlepšit v obraně středního pásma, odkud jsme soupeře občas pouštěli do přečíslení,“ odpovídá útočník se zkušenostmi z A-týmu.

Jaký je cíl energetiků pro další zápas? „Srovnat stav série, abychom měli doma lepší pozici. Chceme se zlepšit v koncovce a vstřelit tentokrát víc jak jeden gól. Věřím, že na to máme a druhý zápas vyhrajeme,“ reaguje Martin Kohout, který se ještě vrací i k sérii s Minskem. „První série nám pomohla, únava šla úplně stranou a ovládla nás euforie. Z každého zápasu jsme si něco odnesli a o to jsme teď silnější,“ konstatuje devatenáctiletý forvard.

„Myslím si, že dnes to byl vyrovnaný zápas a rozhodovaly maličkosti. Zlomový moment byl gól na 2:1. Potom jsme zkusili hru bez brankáře, měli jsme tam obrovskou šanci vyrovnat. Neproměnili jsme ji a Spartak nám dal gól do prázdné branky,“ přidává své hodnocení slovenský obránce Denis Šimek.

A co by Denis ve hře svého týmu pro další zápas zlepšil? „Do dalšího zápasu se musíme odrazit od dneška, v kterém jsme podali výborný výkon. Hráli jsme naši hru, dohrávali jsme souboje a znepříjemňovali soupeři hru. A to soupeři jako Spartak nemají rádi. Musíme zlepšit přesilové hry a dokázat proměnit více šancí. Uděláme vše proto, abychom sérii vyrovnali.“

Související články