HC Energie Karlovy Vary

Energie na závěr sezony dobyla led Rytířů

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:5pp (1:2, 0:0, 3:2 - 0:1)
Karlovarští hokejisté zakončili letošní sezonu výhrou na ledě Kladna, o které v prodloužení rozhodl David Zucker, který si v utkání kromě dvou branek připsal i asistenci. Dalšími úspěšnými střelci v tomto dramatickém utkání byli Koblasa, Kytnár a Buc. Energetici nastoupili opět s několika členy juniorského týmu, a i s jejich pomocí dokázali utkání vyhrát. Sezona 2013/2014 tak pro A-tým definitivně skončila.
Tipsport extraliga, OUT6, ne 23.3.2014
Kladno
Karlovy Vary
4:5p
1:2, 0:0, 3:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 7. Eberle (Patera), 50. Lukáč (Bílek, Strnad), 51. Rudovský (Patera), 60. Rudovský – 8. Koblasa (Flek), 17. Kytnár (Dvořák), 56. Zucker (Balán, Šmach), 60. Buc (Zucker, Kvapil), 64. Zucker (Kubka). Rozhodčí: Horák, Pavlovič – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1168. Střely na branku: 41:33. Zblokované střely: 4:7. Hity: 10:8. Vhazování: 36:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.
Kladno: Cikánek – Růžička, Kaberle, Kolářík, P. Hořava, Procházka, Černošek, Majeský – Zagrapan, Kuchler, Tenkrát – Strnad, Lukáč, Bílek – Rudovský, Patera, Eberle – Dalecký, Machač, Havlíček
Karlovy Vary: Řehoř (31. Honzík) – Kubka, Šmach, Dresler, Dvořák, Rýgl, Kvapil – Zucker, Balán, Buc – Koblasa, Hruška, Flek – Tomeček, Vachovec, Kytnár – Csamango, Zadražil, Beránek

Komentář k utkání

S Řehořem v brance, a opět s několika juniory v sestavě nastoupila Energie k poslednímu zápasu sezony 2013/2014 na ledě Kladna. V úvodu utkání byli aktivnější domácí, jejich rozlet ale zabrzdilo vyloučení Procházky. V přesilovce se k zakončení dostal Balán, jeho pokus ale chytil Cikánek do lapačky, a žádné další šance si energetici nevytvořili. V 7. minutě se Rytíři dostali do vedení. Patera našel před brankou Jana Eberleho, a ten nadvakrát překonal gólmana.

Neuběhla ale ani minuta, a bylo srovnáno. Po kombinaci s Jakubem Flekem se k puku dostal Petr Koblasa, a překonal brankáře Cikánka. V následujcích minutách hrálo Kladno dvě přesilové hry za sebou, a při té druhé mohlo uděřit. Zagrapan se dostal až před Řehoře, překonat ho však nedokázal. V 17. minutě se Karlovým Varům podařilo vývoj duelu otočit. Po Dvořákově asistenci se ke kotouči dostal Milan Kytnár, který překonal kladenského brankáře – 1:2.

V úvodu druhé třetiny to zkoušel Vachovec, a po něm také Beránek, ani jeden z nich ale neuspěl. Na opačné straně kluziště zase na Řehoře nevyzrál Machač. Ve 27. minutě dostal menší trest Vachovec, a obrana Energie se musela činit. Karlovarský brankář nejprve vychytal Procházku, aby vzápětí zasáhl proti Růžičkově střele od modré. V oslabení se do šance dostal Rýgl, Cikánek si ale poradil. Velká šance Rytířů přišla v polovině zápasu. Rudovský našel před brankou Pateru, Řehoř však kus černé gumy ukryl do lapačky.

V dalším průběhu utkání byla hra trochu ospalá, a ani na jedné straně se nerodily žádné vyložené příležitosti. Po faulu Tenkráta hráli hosté v početní výhodě, k ničemu se však nedostali. Střídající David Honzík si poradil s Bílkovým pokusem, Cikánka zase nedokázal překonat Kytnár, a tak byl stav po čtyriceti minutách stejný jako na konci první části.

Obraz hry se moc nezměnil ani na začátku třetí periody. Oba týmy se snažily dostat do zakončení, k vyloženým příležitostem se ale nedostávaly. Až v 50. minutě se na ledě začaly dít zajímavé věci. Nejprve Bílek našel přihrávkou Michala Lukáče, který srovnal na 2:2, a vzápětí se po Paterově zblokované střele dostal k puku Jan Rudovský a vrátil vedení na stranu Rytířů. To ale Kladnu dlouho nevydrželo. V 56. minutě našel Balán před brankou Davida Zuckera, a ten propálil Cikánka.

V závěru třetiny byl vyloučen Hruška, Rytíři ale početní výhodu nezužitkovali. Naopak, v čase 59:02 se po individuální akci prosadil David Buc. To ale ještě nebyl konec všech zvratů. O dvaadvacet sekund později se prosadil Jan Rudovský, a poslal zápas do prodloužení. V něm byl vyloučen Dresler, a tak se domácí rozhodli vyzkoušet odvážnou věc. Odvolali brankáře, a hráli přesilovku 5 na 3. To se jim ale nevyplatilo, protože puk získal Kubka, našel Davida Zuckera, a ten trefou do prázdné branky rozhodl o vítězství Karlových Varů.

Ohlasy trenérů

Josef Zajíc (Rytíři Kladno): My nekončíme, nám teď všechno začíná. Když budeme v tomto zápase hledat pozitivní věci, tak je to výkon lajny Pavla Patery. V první třetině jsme měli spoustu střel, ale nebylo to tak důrazné, jako se nám dařilo v posledních zápasech dávat branky z předbrankového prostoru. Z našeho pohledu to bylo to, proč jsme zápas od začátku nemohli otočit na svojí stranu.

Jaromír Kverka (HC Energie): Jsem rád, že kluci dneska k zápasu přistoupili dobře. Byli jsme Kladnu dobrým sparingpartnerem před baráží. Nastoupilo nám zase hodně mladých kluků, jejich výkon oproti poslednímu zápasu šel zase o malinko nahoru. Jsme rádi, že jsme se rozloučili se sezonou vítězstvím. Bohužel se nám nepodařilo vyhrát za tři body, nechali jsme si dát vyrovnávající branku na konci, ale v prodloužení jsme vyhráli.

Související články