HC Energie Karlovy Vary

Energie v repre: Gorčík a Zrnová skórovali

Národní A-tým v pátek i podruhé uspěl proti Dánsku a u vítězství 2:0 byli karlovarští Martin Zaťovič a Michal Gulaši. Náš klub měl zastoupení i v mezistátních utkáních dalších kategorií. Člen Vlčí smečky Sebastian Gorčík (na snímku) v Břeclavi gólem přispěl k výhře týmu U19 nad Finskem, v Přerově pak energetička Kateřina Zrnová zaznamenala gól a nahrávku proti Maďarsku.

Národní A-tým

Energetici tentokrát dostali méně prostoru než ve čtvrtečním utkání. V roli třináctého útočníka do zápasu nezasáhl Petr Pohl, brankář Tomáš Závorka opět seděl na střídačce v pozici dvojky. Trenér Vladimír Růžička po utkání oznámil, že kádr zatím zužovat nebude. Energetici tak mají šanci odehrát odehrát i zápasy 16. a 17. dubna, kdy se Česko v Havlíčkově Brodě střetne s Norskem.

Česko - Dánsko 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Valský (Vitásek, Filippi), 31. Radil (Kousal, Jank).

Česko: Francouz (Závorka) - Stříteský, Mojžíš, L. Kovář, Kudělka, Mozík, Jank, Vitásek, Gulaši - Vincour, Petružálek, Vondrka - Radil, Kousal, T. Nosek - Svačina, Roman, T. Zohorna - Valský, Filippi, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Statistiky energetiků

Číslo a jménoCelkový icetimePrůměrný icetimeGA+/-TMStřelyHityBuly
#24 Michal Gulaši 10:59 00:38 0 0 1 0 2 1 -
#26 Martin Zaťovič 10:50 00:36 0 0 1 0 0 0 -
#44 Petr Pohl nenastoupil
#92 Tomáš Závorka nenastoupil

Národní tým U19 (budoucí U20)

Ačkoli Sebastian Gorčík v zápase patřil k nejméně vytěžovaným hráčům (třetí nejnižší icetime), byl vůbec nejaktivnějším střelcem českého týmu. Na gólmana Lankinena vyslal celkem 6 střel, přičemž ta z 28. minuty skončila v síti. V sobotu čeká juniory derby se Slovenskem.

Česko - Finsko 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Rob (Kubalík), 20. Růžička (Baránek), 28. Gorčík (Dundáček, Čermák), 48. Pokorný (Růžička, Baránek) – 60. Turunen (Ojamäki).

Česko: Svoboda M. (Svoboda R.) – Němeček (A), Štencel (C), Baránek, Černý, Dundáček, Čermák, Cestr – Mandát (A), Rob, Kubalík, Schwamberger, Pokorný, Růžička, Kepka, Kovarčík, Kopta, Krudenc, Havlas, Gorčík, Ječný. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Juřík, Filip Pešán.

Statistiky energetiků

Číslo a jménoCelkový icetimePrůměrný icetimeGA+/-TMStřelyHityBuly
#26 Sebastian Gorčík 10:38 00:39 1 0 1 0 6 1 -

Národní tým U15 dívky

V Přerově aktuálně finišuje Mistrovství světa žen, Divize I. Páteční volný den turnaje, který ovládly domácí hráčky, patřil přátelskému utkání v kategorii U15. Mladé reprezentantky za svými kolegyněmi z A-týmu v ničem nezaostaly a Maďarky přejely vysokým rozdílem. Gólem a nahrávkou se prezentovala i energetička Kateřina Zrnová.

Česko - Maďarsko 15:0 (2:0, 8:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 3. Bucifalová (Hymlárová, Karlecová), 15. Hymlárová, 24. Karlecová (Hymlárová, Škrdlová), 25. Zrnová (Bucifalová, Hymlarová), 26. Mlýnková (Čajanová), 31. Škrdlová (Hymlárová), 32. Karlecová (Bucifalová), 34. Držmíšková (Sovjáková, Samohýlová), 35. Čajanová (Mlýnková), 37. Kaltounková, 51. Kaltounková (Čajanová), 52. Bucifalová (Martinů), 54. Bucifalová (Karlecová), 56. Kaltounková (Kolářová), 58. Bucifalová (Škrdlová).

Česko: Kohoutková (Švejdová) – Adamová, Zemanová, Martinů, Škrdlová, Erbenová, Kolářová, Držmíšková, Sovjáková, Bucifalová "C", Karlecová, Zrnová, Vozdecká, Hymlárová "A", Mannová, Samohýlová, Mlýnková, Čajanová, Kaltounková, Hornická "A", Zárybnická. Trenér: Rudolf Valla.

Foto: FB stránka Juniorský hokej SK/CZ