HC Energie Karlovy Vary

Ohlédnutí za sezonou: Mladší žáci U11

Seriál o sezoně mládežnických kategorií HC Energie zakončujeme rozhovorem s trenérem ročníku 2003. Jde o první kategorii následující po tzv. přípravkových kategoriích a podle trenéra Jiřího Kovky se zde začíná ukazovat, zda mladí sportovci mají hokej opravdu rádi. Přestože mladší žáci U11 nastupovali i proti starším protihráčům, obsadili ve své lize solidní 3. místo po základní části a 4. místo po nadstavbě.

Základní údaje o mužstvu

Věková kategorie: U11.
Název ligy: Liga mladších žáků D.
Ročníky narození hráčů: 2003.
Umístění po základní části: 3.
Umístění po nadstavbě: 4.
Realizační tým: Jiří Kovka (hlavní trenér), Petr Neč, Petr Rymon, Karel Hrůša (asistenti), Radek Škarda (trenér brankářů), Jiří Kubát (vedoucí mužstva).
Web mužstva: hcenergie003.webnode.cz

Soupiska | Zápasy | Tabulka

Dotazník pro hlavního trenéra

S jakými cíli jste do sezony šli?
V této kategorii teprve někteří hráči zjišťují, jestli mají hokej opravdu rádi. Pro ty, kteří jsou pro tento krásný sport již zapálení, byl cíl totožný se starší kategorií, a to vytvořit pro hráče maximálně komfortní prostředí, kde se budou cítit dobře a zároveň udělají co největší progres ve svých dovednostech a přístupu k hokeji.

Jak sezona probíhala, podařilo se tyto cíle splnit?
Od začátku jsme nastupovali s ročníkovým týmem do soutěže kombinované. Ve výsledku to znamenalo, že proti nám nastupovala družstva s minimálně polovinou hráčů ročníku 2002. Z tohoto pohledu jsme v soutěži obstáli, ale z pohledu přístupu některých hráčů k tréninku a bohužel i utkání máme obrovské rezervy. Cíle se nám tak prozatím podařilo splnit na zhruba 50%.

Zúčastnil se tým kromě ligy i nějakých turnajů? Jak si vedl?
S týmem jsme se zúčastnili čtyř turnajů. Na začátku sezony jsme skončili na domácím turnaji druzí, na podzim jsme vyhráli turnaj v Lounech. Další turnaj jsme absolvovali o Vánocích v Pardubicích, kde jsme skončili třetí a sezonu zakončili sedmým místem v Litoměřicích.

Kteří vaši hráči si za letošní sezonu zaslouží pochvalu?
Filozofie se shoduje s ročníkem 2002, ale v týmu máme dva hráče, kteří si zaslouží pochválit za svůj vynikající přístup během celé sezony. Oba jsou shodou okolností o rok mladší a jejich přístup je pro ostatní příkladný. Jedná se o Robina Sapouška a Dominika Rymona.