HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka obdržela cenné pozvání na turnaj v Soči

Karlovarským juniorům se dostalo velkého uznání. Na základě pozvání prezident KHL Alexandra Medveděva se v příštím týdnu zúčastní hokejového turnaje v Soči o pohár Černého moře. V olympijské aréně Šajba (na snímku) sehrají zápasy proti dvěma kombinovaným týmům ruských reprezentací U18-U20 a proti krasnodarskému MHL týmu Kubáňští Orli.

Turnaj o pohár Černého moře je vyvrcholením 14denního soustředění, které v Soči absolvují ruské mládežnické reprezentace U18, U19 a U20. Pod vedením zkušených lektorů je toto soustředění zaměřeno především na zlepšení techniky bruslení. Pro účely závěrečného turnaje tyto 3 reprezentace vytvoří dva týmy Rusko západ a Rusko východ.

Třetím soupeřem energetiků budou Kubáňští Orli. Mládežnický tým klubu Kubáň Krasnodar v loňské sezoně vyhrál nižší ligu MHL-B a v ročníku 2014/15 bude nastupovat v MHL. Orli by měli být oficiální juniorkou klubu Leopardi Soči, nového účastníka KHL.

Celé soustředění a turnaj se odehrává pod záštitou prezidenta KHL Alexandra Medveděva, který také juniorku HC Energie k účasti přizval jako ocenění za dobré výsledky a reprezentaci MHL mimo ruský region. „Hrát budeme v olympijské aréně Šajba, bydlet budeme v jednom z olympijských hotelů. Už se na účast velmi těšíme,“ přiznává hlavní trenér Tomáš Mariška. Pořadatelé také Energii hradí veškeré náklady spojené s účastí včetně dopravy, ubytování a stravy.

Nabídka tripu přijde trenérům velmi vhod. Nemohou totiž počítat s účastí na Světovém poháru juniorů, který byl pro tým vždy dobrou generálkou před začátkem ligové sezony. Bylo rozhodnuto, že český hokej bude v srpnu v Ufě reprezentovat Chomutov jako vítěz extraligy juniorů. „Takový výjezd a konfrontace s ruskými reprezentanty je pro naše hráče určitě výborná. Podle našich informací by zajištění turnaje mělo být na podobné úrovni jako Světový pohár. Jedinou nevýhodou je termín, který pro nás není ideální,“ říká Mariška.

Informace o účasti na turnaji totiž mužstvo zastihla ve chvíli, kdy nově se rodící tým spolu dosud neabsolvoval žádný trénink na ledě. Podle původního plánu měl jít tým poprvé na led až v druhé polovině července při výběrovém kempu v Ostrově. „Nabídku jet do Soči jsme dostali zhruba před týdnem. Pojedeme s týmem, který se připravoval na tryout v Ostrově a doplní nás hráči Csamango, Harkabus a Zadražil, kteří se dosud připravovali s A-týmem. Celkem odletíme se 3 brankáři, 10 obránci a 13 útočníky. Před odjezdem se nám narychlo ještě podařilo domluvit dva tréninky na ledu v Chomutově. Další dva tréninky absolvujeme přímo v Soči před začátkem turnaje,“ hovoří Tomáš Mariška o rychlých přípravách na výjezd do atraktivní destinace.

Navzdory rané fázi přípravy doufá hlavní trenér v co nejlepší výsledek. „Tradičně budeme chtít co nejlépe reprezentovat náš klub i celý český hokej. Teprve uvidíme, jak moc bude znát, že naši soupeři jsou na ledě déle než my.“

Harmonogram Vlčí smečky

14.06. – odlet v 0:30 z Prahy; přestup v Moskvě na spoj do Soči; příjezd do Soči v 16:00 místního času; večerní trénink
15.06. – trénink
16.06. – utkání s týmem Kubáňští Orli
17.06. – utkání s ruskou reprezentací 2
18.06. – utkání s ruskou reprezentací 1
19.06. – utkání o 3. místo (skončí-li Energie ve skupině na 3. – 4. místě)
20.06. – finále (skončí-li Energie ve skupině na 1. – 2. místě)
21.06. – návrat do Karlových Varů

Sestava Vlčí smečky pro Pohár Černého moře

Brankáři

David Fečo, Jakub Frček, Tomáš Fučík

Obránci

David Bahounek, Jiří Běhal, Martin Kečkeš, Patrik Michálek, Jan Priškin, Adam Rulík, Denis Šimek, Radomír Vaněk, Petr Vodička, Martin Weinhold.

Útočníci

Ondřej Beránek, Štěpán Csamango, David Gríger, Tomáš Harkabus, Daniel Hroch, Jiří Janata, Alexandr Molnár, Martin Osmík, Jakub Orság, Tomáš Rubeš, Oto Táborský, Jakub Vrána, Matěj Zadražil.