HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Závorka nominován na přípravný kemp národního týmu

Trenér národního týmu, Vladimír Růžička, už nyní nominoval hráče na přípravný letní kemp v pražském Edenu (30.7. – 2.8. 2014). Mezi nominovanými je řada nováčků, své zastoupení ale bude mít Energie i tentokrát. Na soupisce se totiž mezi třemi brankáři objevilo i jméno karlovarského Tomáše Závorky.

Pro mladého brankáře to nebude první zkušenost s národním týmem. Pod taktovou trenérů Růžičky a Špačka měl možnost se ukázat již jednou, a to když se objevil v širší nominaci před mistrovstvím světa v Minsku. V zápase proti Dánsku, hraném v rámci Euro Hockey Challenge, působil jako náhradní brankář, zápas však odseděl na střídačce a do samotného dění nezasáhl. Na letním kempu se o něj nebude starat jen duo již zmíněných trenérů, své dlouholeté zkušenosti mu předá také trenér brankářů, Martin Prusek.

Podle slov Vladimíra Růžičky mají všichni nominovaní hráči možnost představit se na prvním turnaji EHT (Euro Hockey Tour) hraném ve Finsku. „S kolegy máme představu, že bychom z tohoto týmu vytvořili sestavu pro první Euro Hockey Tour. Doplníme ho některými hráči z KHL, ale víc bychom jich asi vzali až na prosincovou akci,“ přibližuje Vladimír Růžička. Tomáš Závorka to však nebude mít lehké, konkurence je totiž veliká. Společně s ním byli nominování už ostřílený Pavel Francouz a novopečený extraligový mistr Libor Kašík.

Tomáš Závorka působil v poslední sezoně velmi dobrým dojmem. Po odchodu Lukáše Mensatora do Plzně se stal v karlovarském týmu jasnou jedničkou a její funkci splnil na výbornou. Nastoupil do všech utkání základní části, jeho průměr obdržených branek na zápas se zastavil na čísle 2,52. Celkovou procentuální úspěšnost si dokázal udržet nad devadesáti procenty, konkrétně na 91,5 %. Právě díky těmto výkonům si řekl o místo v národním týmu.

Nominace národního týmu na první letní kemp

Brankáři:
Pavel Francouz (HC VERVA Litvínov), Libor Kašík (PSG Zlín), Tomáš Závorka (HC Energie Karlovy Vary).

Obránci:
Vladimír Roth, Milan Doudera (oba HC Oceláři Třinec), Adam Polášek, Jakub Krejčík (oba HC Sparta Praha), Vojtěch Mozík (HC Škoda Plzeň), Ondřej Vitásek (Bílí Tygři Liberec), Vladimír Eminger (Oulu, Finsko), Lukáš Kovář (HC Vítkovice Steel), Bohumil Jank (Mountfield HK), Michal Kempný (HC Kometa Brno).

Útočníci:
Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (oba HC ČSOB Pojišťovna Pardubice), Petr Holík (PSG Zlín), Antonín Honejsek (Espoo, Finsko), Jan Buchtele, Daniel Přibyl (oba HC Sparta Praha), Jakub Valský, Tomáš Filippi (oba Bílí Tygři Liberec), Petr Strapáč, Ondřej Roman, Vladimír Svačina (všichni HC Vítkovice Steel), Jakub Orsava (HC Oceláři Třinec), Tomáš Svoboda (HC Kometa Brno), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň).