HC Energie Karlovy Vary

A-tým čeká v Chomutově první zápas letošní přípravy

Karlovarští hokejisté se představí v prvním z celkem deseti přípravných utkání před novým extraligovým ročníkem. Soupeřem jim bude dnes již prvoligový Chomutov, pro který bude duel s Energií již druhým testem před novou sezonou. Střetnutí dvou tradičních rivalů startuje v úterý od 17:30 na ledě SD Arény.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Piráti Chomutov

Pro Chomutov byla loňská sezona přímo tragická, a tak se po dvou sezonách strávených v extralize vrací do 1. ligy. Piráti z padesáti osmi zápasů základní části a play-out vyhráli jen šest střetnutí. Baráž sice zahájili třemi výhrami v řadě, poté se ale vše vrátilo do starých kolejí, proto chomutovské barvy v sezoně 2014/2015 na extraligových stadionech neuvidíme.

V průběhu letní přestávky došlo v Chomutově k malému zemětřesení a k výrazné obměně hráčského kádru. Klub opustili například Jozef Balej a Lukáš Pulpán (oba Plzeň), David Hruška (Karlovy Vary), Vojtěch Kubinčák, Martin Růžička, Matúš Kostúr, L´uboš Bartečko, Tomáš Malec, Angel Krstev nebo lotyšský reprezentant Maris Jass.

Tým naopak posílili karlovarským fanouškům známí Jiří Drtina a Marek Hovorka. Z hostování v Energii se pak vrátil také Martin Rýgl. Mezi další nová jména v sestavě Pirátů patří Lukáš Květoň (Mountfield HK), Miroslav Kopřiva (Slovan Bratislava), americký hokejista Greg Moore nebo Kanaďan Bryan McGregor.

V prvním přípravném utkání přivítali Piráti doma Litoměřice, a přestože prohrávali v průběhu 1. třetiny již 0:2, dokázali utkání otočit a vyhrát 3:2. Branky Chomutova vstřelili Antonín Dušek, Marek Sikora a talentovaný mladík David Kaše. Vítězství Severočechům vychytal Miroslav Kopřiva.

Vzájemné zápasy 2013/2014

01. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 3:2 sn
14. Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 4:2
27. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 2:1
40. Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2
OUT1. HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 5:4 pr.
OUT4. Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 3:5

Související články