HC Energie Karlovy Vary

První západočeské derby je tu, zatím nanečisto

Karlovarští hokejisté se ve čtvrtek představí v prvním západočeském derby. Jedná se sice stále o přípravné utkání, přesto se dá ale očekávat zajímavý souboj. O motivaci postaráno bude jistě mít Radek Duda, který ještě v minulé sezoně táhl svými kanadskými body Plzeň, nyní již patří jeho práva karlovarské Energii. Střetnutí dvou nesmiřitelných rivalů startuje ve čtvrtek od 17:30 na ledě plzeňské ČEZ Arény.
Kde sledovat utkání: Online přenos

HC Škoda Plzeň

Pro Plzeň nedopadla minulá sezona úplně dobře. Nabitý kádr v čele s Martinem Strakou vypadl hned ve čtvrtfinále play-off s Kometou Brno, pozdějším finalistou. Neúspěch ve vyřazovací části poznamenal především kádr plzeňských hokejistů, ve kterém došlo k zemětřesení.

Bohatou kariéru se rozhodl ukončit kapitán Škody Martin Straka a také obránce Jiří Hanzlík. Po několika úspěšných sezonách opustil západočeskou metropoli také Tomáš Vlasák (Slavia Praha) a útočníci Tomáš Pitule (Kladno) s Radkem Dudou (Karlovy Vary). Obměna plzeňského kádru se výrazně dotkla také defenzivy. Tomáš Slovák zamířil do Hradce Králové, Dan Růžička oblékne dres prvoligových Českých Budějovic. V Plzni nebude pokračovat ani obranné duo Daniel Seman – Tomáš Frolo.

Tým naopak posílil karlovarským fanouškům známý Matěj Beran. Největší posilou do ofenzivy je bezesporu talentovaný Dominik Simon, který upřednostnil Škodu Plzeň před pokračováním v mateřské Spartě Praha. Trenér Razým zároveň v týmu přivítal dvě staronové tváře. Po neúspěšné anabázi v dresu Chomutova se vrátil Jozef Balej, ze zahraničí pak také Nick Johnson. Velkou posilou bude jistě i Dominik Kubalík, který se do Plzně vrátil ze zámoří.

K výrazným změnám došlo také v obranných řadách. Nejzvučnější posilou je bezesporu Petr Kadlec, který se na západ přestěhoval ze Slavie Praha, kde odehrál několik fantastických sezon. Další produktivní bek, Lukáš Půlpán, zamířil do Plzně z Chomutova. Třetí defenzivní posilou je mladý Tomáš Prokop, který přišel z Hradce Králové, kde nedostával tolik příležitostí. Na seznamu plzeňských posil je také brankář Patrik Polívka, který bude bojovat o místo v sestavě s Matějem Machovským a Lukášem Mensatorem.

Škodovka má za sebou již tři přípravná utkání. Na úvod vyhráli svěřenci Milana Razýma na ledě Havlíčkova Brodu, následovaly však dvě porážky. První doma s českobudějovickým Motorem a druhá na ledě Slavie Praha. Dá se proto očekávat, že Energii nečeká ve čtvrtek na ledě ČEZ Arény nic jednoduchého. Plzeňští hokejisté budou chtít potěšit své fanoušky a zvítězit v prvním západočeském derby.

O utkání s Jaromírem Kverkou starším

Svěřenci trenérů Karla Mlejnka a Jaromíra Kverky se ve čtvrtek od 17:30 hodin představí na ledě indiánů v Plzni. „Bude to další přípravné utkání, kde budeme zkoušet další herní varianty a také další hráče, které máme v přípravě,“ říká asistent Kverka.

V prvním utkání v Chomutově do zápasu nezasáhli hráči jako brankář Habal, obránce Ondra Šmach či útočníci David Hruška a Jakub Flek. „Někteří z těchto kluků se v sestavě objeví. Chceme vidět všechny hráče. Naším cílem je najít ideální složení formací. Dále se stále chceme zaměřit na přechod středního pásma, které se pro letošní sezonu hodně zmenšilo,“ poodhalil plány asistent Karla Mlejnka.

Související články