HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Tomeček: Za svůj první gól snad platit nebudu

Energetici nastoupili v úterý v podvečer k prvnímu přípravnému utkání v Chomutově. Přestože do zápasu lépe vstoupili právě karlovarští hokejisté, nakonec se jim vedení nepodařilo udržet a prohráli rozdílem jedné branky. Nejen tento zápas nám v rozhovoru shrnul střelec úvodní branky této sezony, Vojtěch Tomeček.

Vojto, jak byste zhodnotil úterní zápas?
Bylo to naše první utkání v tomto přípravném období, jsme ještě v určité únavě. Nasazení tam od nás bylo, bojovnost bych řekl také, ale chybělo štěstí v zakončení. Byly tam určité chyby, a to jak týmové, tak i u jednotlivců, ale na těch postupem času zapracujeme.

Pokud se nepletu, tak jste vstřelil svoji prví branku za „A“ tým. Kolik přispějete do klubové pokladny?
Přesně tak, byl to první gól. Loni jsem sice pár zápasů odehrál, ale ani jednou jsem se netrefil. Nevím kolik, ale řekl bych, že moc ne. Doufám, že se to počítá až od extraligy, aspoň o moc nepřijdu.

Jak se vám dnes hrálo v Chomutově? Ať ohledně techniky, fyzičky či kvality ledu?
No tak ze začátku ten led nebývá nic moc, než se to pořádně zamrazí, pak než se to ohraje, tak to chvílí trvá, ale celkově bych řekl, že byl poměrně kvalitní. Fyzička je myslím dobrá, letní příprava byla letos těžká, ale dobře nás připravila. Ale celkově bývají tato úvodní utkání těžká. Chvíli trvá, než se do toho dostaneme.

Do týmu Chomutova přestoupilo, nebo se vrátilo hned několik hráčů, kteří v dřívějších sezonách nastupovali za Energii. Střetl jste se s nimi na ledě?
Párkrát jsem viděl Marka Hovorku, ale do žádného souboje jsem se s ním nepustil. Potkal jsem na ledě i Jirku Drtinu, ale ani to nebylo nijak vyhrocené. Před zápasem neproběhlo mezi mnou ani mezi ostatními kluky žádné hecování, takže to bylo takové poklidné setkání.

Jak jste se adaptovali na nová pravidla, například ohledně posunutí modré čáry či hybridního icingu?
Posunutí modré čáry bylo znát hned, musíme si na to zvyknout, ale myslím, že to postupně zvýší kvalitu hry a nabídne více šancí. Hybridní icing určitě hru zatraktivní pro diváky, ale dnes tam ještě tolik nových prvků nebylo, takže se teprve uvidí.

Příští zápas vás čeká ve čtvrtek v Plzni, jak se na něj připravíte?
Připravíme se jako na každý zápas, i když je tohle takové malé derby. Ani ještě nevíme, kdo bude hrát a kdo dostane volno, o tom trenéři nejprve musí rozhodnout. Já můžu navíc ještě i nastupovat za juniorku, takže ani nevím, jestli zůstanu v áčku, nebo budu hrát za juniory.

V tomto týdnu hrají vaši bývalí spoluhráči juniorský Vemex Cup, sledujete jejich výkony?
Samozřejmě že jejich zápasy sleduju. Byl jsem se podívat už v neděli, když hráli přátelák se Spartou, to bylo povedení utkání. Taky jsem viděl část zápasu se Salzburgem, ale nezůstal jsem na celý, protože jsem musel odpočívat před zápasem v Chomutově.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Související články