HC Energie Karlovy Vary

Po třetím dni Vemex Cupu se čelo tabulky vyrovnalo

Piráti Chomutov – EC Red Bull Salzburg 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
SKA-1946 – HC Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Během třetího hracího dne juniorského Vemex Cupu si karlovarská Vlčí smečka užila volna, v KV Areně přesto pokračovaly napínavé boje. Oba zahraniční celky dokázaly přehrát české soupeře, a v čele průběžné tabulky se tak vyrovnali všichni účastníci MHL. Energetici však oproti Salzburgu a Petrohradu mají zápas k dobru.

Odpolední utkání

Piráti Chomutov - EC Red Bull Salzburg 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Cestr (Szathmáry) – 11. Ramoser (Pýcha, Eder), 22. Körner (Plesa P., Plesa M.), 35. Eder (Ramoser), 37. Plesa P. (Plesa M.) Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0.

V úvodní periodě se českému celku ze severu Čech dařilo, ale všechny jeho ofenzivní choutky zastavil rakouský gólman a hrdina Feichter, který se v brance rozhodně nenudil. První branku nakonec tedy slavili Býci ze Salzburgu. Piráti se poté snažili skóre vyrovnat, a nejednou k tomu měli velice blízko, ale v úvodu druhé třetiny po inkasování druhé branky se sesypali a po sérii defenzivních chyb se na konci druhé třetiny na kostce ukázal stav 0:4. Chomutov se ale i tak nevzdal a nadále bojoval. Zhruba po pěti minutách závěrečné části dokázali snížit v přesilové hře. I navzdory velkému brankovému rozdílu utkání své tempo neztratilo a dále se hrál hokej, jako za stavu 0:0, avšak ke vstřelení další branky už to nestačilo a rakouský celek mohl slavit tři body.

Večerní utkání

SKA-1946 – HC Vítkovice Steel 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 31. Šepitko (Lelin), 41. Děrgačev, 45. Laričev (Lelin) – 23. Demel (Kafka), 54. Blahuta (Jáchym). Vyloučení: 8:6.Využití: 1:1.

Při večerním duelu se na vsítění branky čekalo dlouho, avšak šancí málo nebylo. Diváci sledovali tvrdý a celkem vyrovnaný zápas, ve kterém se brankáři nenudili. Do vedení se ve druhé periodě dostali zásluhou mírně lepší vítkovičtí hráči. Zhruba v její půlce však ruský soupeř stav zápasu srovnal a tak se do třetí části nastupovalo stejně jako do těch předchozích za vyrovnaného stavu. Hned z jejího kraje, ještě když si odpykávaly oba celky své tresty z předchozí třetiny, tedy ve hře čtyři proti čtyřem, se Petrohrad dokázal prosadit podruhé. Rusové poté ještě svůj náskok navýšili na 3:1, na což už Vítkovičtí nedokázali zareagovat. V přesilové hře už pouze snížili, i když bojovali do poslední chvíle, víc už ze sebe nedostali. Petrohrad tedy ve vyrovnaném utkání zvítězil a připisuje se tři body.

Tabulka po třetím dni

                Z  Skóre  B
1. Karlovy Vary 2   6:1   5
2. SKA-1946     3   6:5   5
3. Salzburg     3   7:6   5
4. Chomutov     2   2:4   3
5. Vítkovice    2   2:7   0