HC Energie Karlovy Vary

Energetici zakončili Vemex Cup výhrou, celkově končí druzí

HC Vítkovice Steel - EC Red Bull Salzburg 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary – Piráti Chomutov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Vlčí smečka v pátek večer nastoupila k poslednímu zápasu v rámci Vemex Cupu. Ačkoliv už nemohli mladí energetici bojovat o prvenství v turnaji, mohli stále obsadit druhou příčku, což by znamenalo nejlepší umístění v historii pořádání turnaje. Po celkem jednoznačné výhře 4:1 se tak také stalo a jen díky horšímu vzájemnému zápasu s Petrohradem neobsadili příčku první. Individuální cenu pro nejužitečnějšího hráče Energie získal gólman Jakub Frček (na snímku).
Příprava juniorů na sezonu, Vemex Cup, pá 8.8.2014
Karlovy Vary
Chomutov
4:1
1:1, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Táborský (Michálek, Hroch), 39. Gríger (Zadražil), 47. Harkabus (Zadražil, Gríger), 59. Beránek - 16. Hejcman (Meliško, Tejnor) Rozhodčí: Zubzanda – Červenka, Belko.. Vyloučení: 2:4. Využití: Bez využití. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1 .
Karlovy Vary: Fučík (30. Frček) – Rothlisberger, Michálek, Šafář, Vaněk, Šimek, Bahounek, Kečkeš, Priškin – Harkabus, Zadražil, Hroch – Rubeš, Osmík, Gríger – Janata, Vrána, Csamangó – Táborský, Beránek, Orság.
Chomutov: Dvořák – Tejnor, Meliško, Dubeň, Šulák, Szathmáry, Cestr, Páleník – Huňady, Janák, Šťovíček – Strunz, Veselý, Bednář – Chrpa, Macháček, Hejcman – Hlava, Ringler, Paleček.

Komentář k utkání

První třetina začala z pohledu domácích téměř skvěle, když se hned po jedenasedmdesáti vteřinách blýskl skvělou akcí Oto Táborský. Sám projel přes celé útočné pásmo a nekompromisní střelou nedal Dvořákovi šanci. Energetici byli dále tím týmem, který se snažil tvořit hru a vytvářet si šance, kdežto hosté z nedalekého Chomutova se spoléhali spíše na rychlé protiútoky vznikající po chybách domácích hráčů. Jednu z chyb domácí obrany se hostům také potrestat podařilo. Meliško vybídl je skórování Dereka Hejcmana, který se ničeho nebál, protáhl se obranou a zakončil pod víko.

Druhá třetina už nebyla na góly tak bohatá, jako ta první, ale na kvalitě předváděné hry to znát nebylo. Energetici stále byli na ledě aktivnější, více se drali do zakončení, avšak zpočátku se jim nedařilo Dvořáka překonat. Brankář na karlovarské straně, Tomáš Fučík, měl práce o něco méně, a tak nic nebránilo, aby ho ve třicáté minutě vystřídal jeho kolega, Jakub Frček. Gólové příležitosti se na ledě objevily až ke konci třetiny. Do odkryté brány mohl pálit Orság, avšak v ten správný moment puk promáchl. O pár minut se později už se ale hokejisté v zeleném radovali a s nimi i celá hala. Po rychlé kombinaci se dostal do zakončení David Gríger a z bezprostřední blízkosti se nemýlil.

Závěrečná perioda už se nesla jasně v režii jen jednoho týmu, a tím byla karlovarská Energie. Od úvodní minuty se domácí tlačili do brány a brzy svůj nápor přetavili ve třetí branku. V sedmačtyřicáté minutě si trenér Vlčí smečky, Tomáš Mariška, vyžádal oddechový čas. Co hráčům pověděl je záhadou, avšak to bylo něco velmi dobrého, jelikož z následujícího útoku se karlovarští prosadili. Po Zadražilově úniku do prázdné branky zakončoval Tomáš Harkabus a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí se ve třetí třetině radovali ještě jednou, a to když se do prázdné brány přes celé hřiště trefil Ondřej Beránek.

Po utkání už následoval jen závěrečný ceremoniál, na němž byli vyhlášeni nejužitečnější hráči obou týmů. Tímto skončil čtvrtý ročník Vemex Cupu, ve kterém Energie obsadila historicky nejlepší druhé místo. Mladým energetikům k dosaženému výkonu gratulujeme.

Odpolední utkání

HC Vítkovice Steel - EC Red Bull Salzburg 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Jáchym (Gřeš, Šendera), 56. Gřeš (Gelnar, M. Charvát), 60. Gřeš.

Konečná tabulka turnaje

                     Z  Skóre  B
1. SKA-1946          4   9:7   8
2. Karlovy Vary      4  12:5   8
3. Vítkovice         4   8:8   6
4. Salzburg          4   7:9   5
5. Chomutov          4   4:11  3

Nejužitečnější hráči jednotlivých týmů

Andrej Čurkin – SKA-1946 Petrohrad
Ivan Pužič – HC Vítkovice Steel
Fredrik Widen - EC Red Bull Salzburg
Jakub Frček - HC Energie Karlovy Vary
Martin Šťovíček - Piráti Chomutov

Fotogalerie