HC Energie Karlovy Vary

Energie se poprvé představí doma, soupeřem bude Medveščak

Hokejisty Karlových Varů čeká po dvou venkovních zápasech poprvé přípravné utkání na ledě KV Areny. Po prohraném duelu v Chomutově a vítězství v Plzni se budou chtít energetici předvést před domácím publikem. Soupeřem jim bude tým Kontinentální hokejové ligy, Medveščak Záhřeb. Zápas začíná v neděli od 18:00 a všichni jste na něj srdečně zváni!
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Vstupné

Připomínáme, že jednotné vstupné na všechna přípravná utkání činí 60 Kč do všech sektorů. Na přípravná utkání se samozřejmě vztahuje platnost permanentních vstupenek. Více informací

O soupeři

Chorvatský klub vznikl v šedesátých letech a ve své historii získal 16 domácích titulů. V letech 2009 – 2013 hrál rakouskou ligu EBEL, v sezoně 2013/2014 si pak premiérově zahrál KHL, a nevedl si vůbec špatně. Záhřeb skončil po základní části v tabulce Západní konference na šestém místě, čímž si vysloužil postup do vyřazovacích bojů. V 1. kole play-off narazil na pražské Lvy, kteří ale nepřipustili žádné drama a sérii ovládli poměrem 4:0 na zápasy (4:3, 5:2, 5:2, 3:2). I oba vzájemné zápasy v základní části loňské sezony ovládl pražský klub.

V sestavě chorvatského klubu nalezneme některá velmi zajímavá kanadská jména. Součástí týmu je nově například Jason Krog, který dříve hrál v NHL za Islanders nebo Anaheim. Další posilou je Darren Haydar (většinu kariéry strávil v AHL) nebo Mathieu Carle, který hrál za Záhřeb už v minulém ročníku. Ten už si KHL vyzkoušel dříve, v sezoně 2012/2013 oblékal dres lotyšské Rigy. O místo v brankovišti zase bojuje Barry Brust, který také strávil většinu kariéry v zámoří, v minulé sezoně odchytal za Medveščak 30 utkání.

Záhřeb už má svůj první přípravný zápas za sebou, v pátek se představil na ledě O2 Areny. Týmu trenéra Chucka Webera se ale utkání vůbec nepovedlo a Slavia nakonec zvítězila 5:0. Uvidíme, jak se bude týmu dařit v souboji s Energií. V úterý ještě čeká Medveščak duel na Spartě a tím jeho přípravné turné v České republice končí.

Poslední utkání

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Heizer (Hruška D., Schusser), 15. Hruška R. (Vaněk) Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:2.

HC Slavia Praha - KHL Medveščak Záhřeb 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Štich (Bednář, Vlasák), 16. Vlasák, 28. Vlasák (Bednář, Tomica), 29. Doležal (Valach, Čermák), 34. Biezais (Tomek) Vyloučení: 7:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy z posledního zápasu

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Redlihs, Kubka, Deyl, Tomeček J., Kvapil, Rohan M., Schusser, Tomeček V., Pšurný, Heizer, Hruška D., Vachovec, Hruška R., Vaněk, Rohan T., Kverka, Koblasa, Flek, Vrána, Kohout

KHL Medveščak Záhřeb: Brust (33. Dekanich) – Popovič, Belle, Kostovič, Krog, Glumac, Murray, Pelletier, Haydar – Rodman, Martinovič, Hutchinson – Hedden, Anderson, Flood – Trotter, Bjorkstrand, Perkovič – Carle, Morrisonn, Katič

Související články

Ohlasy k zápasu | po 11.8.2014

Heizer: Vítězství nad týmem z KHL se cení