HC Energie Karlovy Vary

Omlazení energetici přehráli i Vervu

HC VERVA Litvínov - HC Energie 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Hokejisté A-týmu v přípravě zaznamenali třetí vítězství v řadě, když v střetnutí dvou mladých kádrů těsně zvítězili v Litvínově. Vítěznou branku vstřelil Jaromír Kverka (na snímku), který rovněž asistoval u gólu Romana Pšurného.
Příprava na sezonu, příp., út 12.8.2014
Litvínov
Karlovy Vary
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 35. Majdan (Gula) – 15. Pšurný (Kverka, Tomeček), 35. Kverka (Heizer). Rozhodčí: Turčan – Rozlílek, Loefner. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 606. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Litvínov: Horák – Sklenička, Pavlík, Cvrk, Gula, Kasal, Pavelka, Martynek, Hanzl, Majdan, Jurčík, Válek, Šrámek, Gerhát, Smolka, Písařík
Karlovy Vary: Habal – Schusser, Kvapil, Šmach, Kubka, M. Rohan, J. Tomeček, Deyl, Štals, Balán, Koblasa, Pšurný, Kverka, V. Tomeček, T. Rohan, Heizer, Vaněk, Flek, Vrána, Kohout.

Komentář k utkání

Energie v utkání vsadila místo zvučných jmen na zkoušení mladých tváří, a tak si mohli odpočinout i klíčoví hráči jako Radek Duda, Jekabs Redlihs, David Hruška, či jeho jmenovec Radim. Aktivněji však i přes nasazení mladých a dravých hráčů začali Litvínovští. Prvních deset minut patřilo Severočechům, jejichž pokusy o vsítění branky pokaždé úspěšně zablokoval brankář Habal. Energetici se do první vážnější šance dostali až v patnácté minutě, když se k dobrému pokusu dostal před brankou osamocený exlitvínovský Roman Pšurný. S jeho prvním pokusem si však brankář Horák ještě dokázal poradit, ale na jeho dorážku už byl krátký a tak nová karlovarská posila dokázala proti svým nedávným spoluhráčů dostat Energii do vedení. Jednobrankový náskok už si pohodlně do přestávky Západočeši udrželi.

Ve druhé třetině probíhal stejně jako v té předešlé uvolněný hokej ve velmi přátelském duchu. Litvínovští možná toužili a snažili se o vyrovnání, avšak ne s pořádnou vervou, a tak se dlouho střídaly jen neúspěšné pokusy o útok na obou stranách. Poté však rozhodčí na dvě minuty vykázal domácího Majdana na trestnou lavici a této početní výhody hosté využili. Obrovský tlak domácí svatyně dvě minuty zkrátka vydržet nemohla a po přihrávce Heizera posunul energetiky do dvoubrankového vedení Jaromír Kverka. Domácí však dokázali bleskurychle snížit na rozdíl jedné branky, když po přesném pasu od obránce Jiřího Guly dokázal krásnou střelou nad Habalův beton skórovat, a odčinit tak svůj faul a pro něj inkasovanou branku Juraj Majdan. Po celých dvacet minut periody byl opět dosti viděn aktivní Roman Pšurný, který obranu hostů nejednou rozhýbal a neustále se probíjel do útočného pásma, v gól jeho řady to však ani jednou nevyústilo.

Zpočátku poslední části utkání, byli opět aktivnější hráči domácího celku, avšak jejich akcím scházela přesná koncovka. Energetici se rozhodli opět vyčkávat na svou šanci v obraně a jen zřídka se vydávali na ofenzivní steč. A tak měl jejich litvínovský soupeř dost času a prostoru na kombinování v útočném pásmu. Ze západočeských řad vyčníval opět pouze Pšurný a občas se o útok pokusila i první útočná formace ve složení Štals, Balán, Koblasa. Naopak na druhé straně se o slovo neustále hlásili Martynek, Písařík, Majdan, Jurčík, či obránce Kasal. Až po uplynulé půlce poslední periody vystrčili drápy i hosté. Avšak ani jejich útočné choutky neměly dostatečnou razanci pro další gól a tak 606 přítomných diváků mohlo sledovat karlovarskou radost z vítězství v klidném a doslova přátelském utkání.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř měl lepší začátek utkání, stejně jako v nedělním utkání, a také byl aktivnější. My jsme v obranném pásmu hráli celkem slušně, na druhou stranu, hru ve středním pásmu budeme muset ještě hodně natrénovat. Zdálo se mi také, že útočníci soupeře pracovali více fyzicky, dohrávali souboje a podobně. My když jsme ale byli v držení kotouče, tak jsme si dokázali vytvořit střelecké příležitosti. Ale jak říkám, my žádné vítězství v této fázi nepřeceňujeme a víme, že stále musíme pracovat. Pro nás to moc neznamená, ale zvyšuje nám to chuť do práce, kluky to povzbudí, ale všichni víme, že liga bude o něčem jiném. Dnes také nastoupilo mnoho mladších hráčů, kteří budou dostávat prostor i v dalších zápasech.

Související články