HC Energie Karlovy Vary

Energie si zopakuje přípravný duel s Litvínovem

Trenéra Karla Mlejnka a jeho svěřence čeká šestá prověrka před startem nového ročníku extraligy. Již podruhé v rámci letošní přípravy budou soupeřem Energie hokejisté Litvínova, kteří za sebou mají také pět přípravných utkání. Minulé úterý uspěli na ledě Zimního stadionu Ivana Hlinky hráči Karlových Varů, kdo bude úspěšnější tentokrát? Zápas začíná ve čtvrtek úderem 18. hodiny.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Vstupné

Připomínáme, že jednotné vstupné na všechna přípravná utkání činí 60 Kč do všech sektorů. Na přípravná utkání se samozřejmě vztahuje platnost permanentních vstupenek. Více informací

Léto v Litvínově

Verva za sebou nemá nijak špatnou sezonu. Litvínovští až do konce základní části bojovali o předkolo play-off a přišli o něj až v posledním kole v přímém souboji s pražskou Slavií, které podlehli po samostatných nájezdech. V následném play-out neměli Severočeši nejmenší potíže a vyhráli všech šest utkání s celkovým skóre 22:9. I v ročníku 2014/2015 by určitě rádi hráli o účast ve vyřazovací části.

Soupiska Litvínova se od loňské sezony příliš nezměnila. Matěj Stříteský odešel do Mladé Boleslavi, Jakub Černý si to namířil do běloruského týmu Junosť Minsk a dvojice hokejistů je na hostování. Patrik Nechvátal ve Znojmě a Roman Pšurný samozřejmě v Karlových Varech. V kolonce příchodů najdeme jen obránce Karla Kubáta, který se vrátil po ročním angažmá ve Spartě a útočníka Zbyňka Skleničku, který hrál loni za Ústí nad Labem, ale díky možnosti střídavých startů odehrál i sedm utkání za Litvínov. Verva by také měla dát více prostoru mladším hráčům. V tuto chvíli na její soupisce figuruje hned deset hokejistů, kterým ještě nebylo 22 let.

Litvínov má za sebou, stejně jako Energie, už pět přípravných duelů na novou sezonu. Po úvodním dvojutkání s Mostem (venku 5:5, doma 5:0) podlehla Verva na svém ledě 1:2 Karlovým Varům. V dalším domácím utkání ale svěřenci trenéra Radima Rulíka rozstříleli Vladivostok poměrem 7:3. V úterý se poté Litvínov představil v Plzni, indiáni podlehli příštímu soupeři Energie 2:3 po samostatných nájezdech (prodloužení se nehrálo).

O utkání s Jaromírem Kverkou

Dnes se v KV Areně představí hokejisté Vervy Litvínov, kteří si to rozdají s A týmem HC Energie. Utkání začíná v 18 hodin.

Do zápasu již nastoupí David Hruška, který ze zdravotních důvodů vynechal zápas s Vladivostokem. „David měl nějakou střevní virózu. Teď už je bez problémů a do utkání normálně nastoupí stejně jako Radek Duda a další hráči,“ řekl před zápasem asistent trenéra Jaromír Kverka.

Pro energetiky je klání s Litvínovem na delší dobu poslední. Alespoň co se týče domácího prostředí. „V KV Areně se bude příští týden konat mezinárodní basketbalový turnaj a my odjedeme na soustředění do Břeclavi, kde máme v plánu odehrát další pár přátelských zápasů. Nicméně jak proti Litvínovu, tak i v dalších zápasech chceme zdokonalovat hru v přesilovkách a dalších dovednostech, na kterých pracujeme,“ dodal.

Poslední zápas

HC Energie Karlovy Vary – Admiral Vladivostok 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 45. Kverka (Harant, Tomeček), 56. Hruška R. (Kubka, Tomeček) – 31. Sigarev (Ugarov, Pyett), 37. Makkarov (Kuzněcov), 42. Gynge (Davydov, Sigarev). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov 2:3sn (0:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 26. Kratěna, 54. Lev (Simon) – 37. Jurčík (Z. Sklenička, Pavelka), 42. Pavelka (Martynek), rozhodující nájezd Jánský Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Sestavy posledního utkání

HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Redlihs, Kvapil, Šmach, Kubka, Deyl, Harant, Dvořák, Gorčík – Štals, Balán, Duda – Vachovec, Hruška R., Koblasa – Pšurný, Heizer, Tomeček – Rohan, Kverka, Vaněk

HC VERVA Litvínov: Soukup - Kubát, Chaloupka, Fučík, Pavelka, Z. Sklenička, Pavlík, Čejka - Majdan, Hanzl, Lukeš - Martynek, Hübl, Ručinský - Jánský, Šrámek, Trávníček - Písařík, Piroš, Jurčík

Související články