HC Energie Karlovy Vary

Energetici se v Břeclavi postaví Skalici

Hokejisté A-týmu odcestovali do jihomoravské Břeclavi, kde sehrají dvě přípravná utkání. První z nich je čeká v úterý, kdy se postaví slovenskému extraligovému celku, Skalici. Energetici už by měli nastoupit v téměř plné sestavě, navíc by se do zápasu měl zapojit i navrátilec Václav Skuhravý. Utkání na zimním stadionu Tereza začíná v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos

HK 36 Skalica

Skalica je již pravidelným účastníkem slovenské nejvyšší soutěže, výraznější úspěchy si ale zatím nepřipsala. V minulé sezoně se Skalica po základní části umístila na šesté příčce, a postoupila tak do čtvrtfinále, avšak v něm se ji příliš nedařilo a prohrála s Banskou Bystricí 2:4 na zápasy.

Nejen karlovarští hokejisté, ale také ti slovenští už pomalu finišují s přípravou na novou sezonu. Celý jejich devítizápasový cyklus odstartoval soubojem s výběrem Francie do 23 let. V něm si slovenský celek připsal výhru po samostatných nájezdech. Následně se Skalica zúčastnila již tradičního RONA cupu, ten se jí ale příliš nepodařil. Ve třech zápase si připsala postupně tři porážky se Zlínem, Kometou Brno a výběrem Slovenska U20. Zatím poslední utkání sehráli skaličtí hokejisté s mistrem MOL ligy, Nové Zámky porazili 3:1.

Slovenský celek měl ještě před dvěma roky v týmu významnou legendu, reprezentanta, hráče známého i karlovarské Energii. Byl to Žigmund Pálfy, který se po návratu z NHL usídlil v rodné Skalici. V sezoně 09/10 byl mateřským klubem zapůjčen Karlovým Varům k odehrání zápasů v rámci Spenglerova poháru, jehož se energetici účastnili druhým rokem.

Energetici se s tímto slovenským soupeřem nestřetávají poprvé. V rámci přípravy se Energie a Skalica utkaly v srpnu 2011, a slovenský klub tehdy zvítězil vysoko 5:1. Jedinou branku tehdy vstřelil Pavel Kuběna.

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - HC VERVA Litvínov 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 48. Pavlík (Majdan). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:7, navíc Jurčík (LIT) 10 min. os. trest. Bez využití. Diváci: 1000.

HK 36 Skalica – Nové Zámky 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1.Jurík (Gründling, Vaškovič), 17. Záborský (Nechala, Rejzek), 38. Štumpf (Vaškovič, Gründling) – 52. Podstavek (Kameš, Puchovský)

Související články

Reportáž | út 26.8.2014

Energie neměla se Skalicí problémy