HC Energie Karlovy Vary

Energetici se na jihu Moravy utkají s mistrem

Karlovarští hokejisté v rámci soustředění v Břeclavi v úterý bez větších potíží přehráli slovenskou Skalici, nyní je čeká mnohem náročnější zkouška. Energie se totiž střetne s finalistou posledních dvou sezon extraligy a úřadujícím mistrem ČR, týmem PSG Zlín. Beranům se sice v přípravě tolik nedařilo, vstup do Ligy mistrů ale zvládli úspěšně. Osmé přípravné utkání Karlových Varů na novou sezonu startuje ve čtvrtek od 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Titul, málo změn v sestavě a Liga mistrů

Hokejový Zlín mohl na konci dubna letošního roku zapomenout na zklamání po prohraném finále extraligy s Plzní z předchozí sezony. Kometu totiž vyřídil ve finálové sérii v pěti zápasech a zaslouženě slavil mistrovský titul. Na soupisce týmu se toho přes léto mnoho nezměnilo. Odešel mladý reprezentační obránce Petr Zámorský, který se pokusí prosadit v New York Rangers. Antonín Honejsek bude pro změnu působit ve Finsku (Espoo Blues), na hostování do Jihlavy zase odešel Marek Melenovský.

V kolonce příchodů nalezneme jen obránce Tomáše Žižku, který přestoupil k Ševcům z brněnské Komety a Romana Vlacha, který se vrátil z hostování v Karlových Varech. I Zlín má ale v plánu zapracovat do sestavy větší počet mladých hokejistů, což ukázaly už úvodní duely Champions Hockey League. První přípravný zápas odehráli Berani na začátku srpna, třineckým Ocelářům doma podlehli 3:6. Poté následovala tři utkání v rámci turnaje Rona Cup. Zlín nejprve v Trenčíně zvítězil 2:0 nad Skalicí, poté však přišly dvě porážky (2:5 s Nitrou a 1:4 s Trenčínem).

22. srpna pro Zlín odstartovala Liga mistrů a tým trenéra Rostislava Vlacha premiéru v této soutěži zvládl, když si z ledu neměckého klubu Eisbären Berlin odvezl dva body za výhru 3:4 po samostatných nájezdech. O dva dny později doma PSG přehrálo 3:1 švédský Djurgaarden Stockholm a po dvou kolech je v čele své skupiny. V předposledním přípravném utkání na novou sezonu podlehl Zlín v úterý doma 1:5 slovenskému Zvolenu, poslední test před startem extraligy čeká Čajánka a spol. ve čtvrtek proti Energii.

Poslední utkání

HK 36 Skalica – HC Energie Karlovy Vary 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 41. Školiak (Vaškovič, J. Jurík) – 10. Vachovec (R. Hruška, D. Hruška), 13. D. Hruška (Duda, Vachovec), 14. Flek (Skuhravý, Heizer), 25. Deyl (Harant), 50. D. Hruška (Vachovec). Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

PSG Zlín – HKM Zvolen 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 58. Okál (Sedláček) – 4. Podkonický (Brabenec, Bagin), 13. Škvaridlo (Brabenec), 30. Puliš (Obdržálek), 40. Tomko (Sikela), 56. Ďaloga (Bortňák). Vyloučení: 2:8. Bez využití. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

Sestavy z posledního zápasu

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Kvapil, Redlihs, Kubka, Šmach, Harant, Deyl, Rohan, J. Tomeček – Duda, Balán, Štals – D. Hruška, R. Hruška, Vachovec – V. Tomeček, Flek, Pšurný – Koblasa, Skuhravý, Heizer – Vaněk

PSG Zlín: Horčička – Tesařík, Kotvan, Valenta, Horák, Urbanec, Řezníček, Matějíček – Matula, Čajánek, Kubiš – Ondráček, Čech, Šťastný – Kovařík, Popelka, Zaremba – Fořt, Sedláček, Okál

Související články

Reportáž | čt 28.8.2014

Energie v Břeclavi zdolala také Zlín