HC Energie Karlovy Vary

Po soustředění v Břeclavi přichází na řadu derby s Plzní

Start nového ročníku extraligy se nezadržitelně blíží a příprava se pomalu chýlí ke konci. Energetiky čekají poslední dva přípravné zápasy, ve kterých budou ladit formu na novou sezonu. Už podruhé v rámci letošní přípravy budou soupeřem Karlových Varů indiáni z Plzně, kteří zatím v přípravě předvádějí trochu rozpačité výkony. I v duelu s Energií hraném na začátku srpna prohráli 0:2. Vyzrají svěřenci trenéra Karla Mlejnka na tradičního rivala i tentokrát? Střetnutí začíná v úterý od 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Vstupné

Připomínáme, že jednotné vstupné na všechna přípravná utkání činí 60 Kč do všech sektorů. Na přípravná utkání se samozřejmě vztahuje platnost permanentních vstupenek. Více informací

Hráčská obměna v Plzni

Mistr extraligy z roku 2012/2013 v loňské sezoně podobný úspěch nezopakoval a vypadl ve čtvrtfinále s Kometou Brno (4:2 na zápasy). I to byl zřejmě jeden z důvodů, proč došlo během léta k poměrně rozsáhlé přestavbě kádru. Nejprve se podívejme na to, kdo v klubu skončil. Kariéru ukončila dvojice Martin Straka a Jiří Hanzlík, Tomáš Vlasák přestoupil k pražské Slavii a Radek Duda už obléká barvy Energie. V týmu nepokračují ani Slovák, Frolo, Seman, Holec, Petruška, Vlček nebo Dan Růžička.

A jaké náhrady za zmiňované odchody vedení Plzně přivedlo? Obranu by měli vyztužit Petr Kadlec, Tomáš Prokop nebo Lukáš Pulpán. Do útočných řad zase přibyla jména jako Jozef Balej a Dominik Simon, z Německa se po roce vrátil Nick Johnson a cestu zpět do Plzně si našlo také duo mladých odchovanců, působících v posledních letech v zámoří. Jedná se o Dominika Kubelíka a Matěje Berana, který v sezoně 2009/2010 hrál za starší dorost karlovarské Energie a patřil k nejproduktivnějším hráčům týmu. Další mladou nadějí, kterou Indiáni angažovali, je brankář Patrik Polívka, který za chytal poslední dvě sezony v Kanadě.

Příprava na novou sezonu

Škoda zahájila zápasovou přípravu na konci července, kdy zvítězila 3:1 na ledě Havlíčkova Brodu. Poté ale přišly tři porážky v řadě. Nejprve 3:4 po samostatných nájezdech s českobudějovickým Motorem, poté 4:1 na ledě Slavie a konečně domácí porážka 0:2 s Karlovými Vary. Poté přišlo šestizápasové období, kdy Indiáni střídali výsledky pomocí vzorce vítězství – prohra. V praxi to vypadalo takto: 4:1 německý Norimberk, 0:2 Mladá Boleslav, 4:1 České Budějovice, 2:3sn Litvínov, 1:0 Slavia Praha, 2:3 Rapperswil-Jona. V posledním zápase Plzeň tentokrát na Norimberk nestačila (1:4). Po souboji s Energií čeká Indiány ještě souboj s Kladnem a pak už ostrý start nové sezony.

O utkání s Jaromírem Kverkou st.

V úterý a ve čtvrtek vždy v 18 hodin nastoupí hokejisté A-týmu HC Energie na ledě KV Areny k přípravnému utkání. V úterý se představí divákům plzeňští indiáni a následně pak Slavia Praha.

V obou zápasech by se měla Energie již představit v extraligové sestavě. „Nic tomu nebrání a mělo by to tak být. Samozřejmě může ještě dojít k nějakým změnám, ale ty by měly být spíše kosmetické,“ říká na úvod trenér Jaromír Kverka.

Plzeňská Škoda prošla během léta obrovskými změnami. Do hokejového důchodu odešli Martin Straka nebo Jiří Hanzlík. Radek Duda s Martinem Vlasákem pak zamířili do Karlových Varů, respektive na Slavii. Na druhou stranu Energie je v podobné situaci. „Nám po loňské sezoně také odešlo čtrnáct lidí. Samozřejmě že s odchodem Martina Straky jim odešla obrovská síla jak z ledu, tak i ze šatny. Martin měl mezi hráči veliké slovo,“ řekl na adresu bývalého kapitána Plzně asistent na lavičce Energie.

Energie a Plzeň se už jednou během přípravy potkaly a Karlovaráci vyhráli 0:2. Další měření sil se uskuteční ve třetím kole extraligy. „Budeme hrát spolu v televizi, a to teprve bude důležité utkání,“ přidal Kverka.

V současnosti se mužstvo na tréninku věnuje nácviku přesilových her. „Jak přesilovky, tak oslabení budou rozhodovat zápasy. Zaměřujeme se také na práci v našem obranném pásmu. Co se týče formací do přesilových her, tak máme připravené hned tři varianty. Během utkání budeme využívat tu pětku, které to aktuálně půjde,“ dodal.

Poslední zápas

PSG Zlín – HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Holík (Žižka) – 2. Redlihs (Balán), 16. Balán. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Thomas Sabo Ice Tigers Nürnberg - HC Škoda Plzeň 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Kaufmann (Oblinger, James), 23. Jaspers (Reinprecht,Pföder, 35. Jaspers (Nowak, Kabitzky), 46. Kaufmann (James, Oblinger) - 2. Mozík (Kratěna, Kadlec). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 2.9.2014

Máme stále co zlepšovat, míní Radek Duda