HC Energie Karlovy Vary

Vladimír Sičák: Chci jít příkladem mladším hráčům

Poslední z posil A-týmu Vladimír Sičák ve čtvrtek odehrál své první utkání v dresu Energie. Na ledě strávil téměř 24 minut a brankáře Furcha prověřil čtyřmi střelami. V našem pozápasovém interview hovoří o okolnostech svého příchodu na západ Čech.

Jak se vám líbil první zápas za Karlovy Vary?
Věděl jsem, že Vary v poslední době nedávaly příliš gólů a myslel jsem, že se mi podaří trochu zvýšit produktivitu v přesilových hrách. Pokoušeli jsme se střílet, ale bohužel nám to moc nepadá.

Co vás přivedlo k tomu, abyste přestoupil zrovna do Energie?
Já jsem pořád čekal na nějakou nabídku ze zahraničí. Mojí prioritou bylo působení ve Finsku, jelikož jsem chtěl být s rodinou, ale to bohužel nevyšlo. Ve Varech jsem věděl, že budu dostávat mnoho času na ledě, což nyní dost potřebuji.

Kdy jste dostal nabídku na smlouvu?
První nabídku, kterou jsem dostal, byla z Mladé Boleslavi a poté z Komety. Oba dva týmy jsem odmítl a vypadalo to nakonec, že odejdu do Vítkovic, kam mě ovšem trenér odmítl vzít. Karlovy Vary čekaly měsíc na to, než se rozhodnu. Byl jsem s nimi neustále v kontaktu a říkal jsem, že když mi nepřijde nějaká nabídka ze zahraničí, tak nemám problém nastupovat v této sezoně za Vary.

Co říkáte na atmosféru v kabině?
Není to pro mě lehké, jelikož zde znám dva nebo tři kluky. Je tady mnoho mladých a talentovaných hráčů, ale musím říct, že si zvykám celkem dobře.

Trenéři od vás čekají velký přínos v přesilovkách. Jak se na tuto roli cítíte?
Je to složité. Já jsem přišel a trenér mi řekl, že tam mám Radka Dudu, Radima a Davida Hrušky, které si mám trochu koordinovat. Já rád někomu poradím, ale abych někomu říkal, že tohle se mi nelíbí a ty máš stát tady, to já takový nejsem. Spíše si s hráči snažím promluvit a zjistit, kde on sám chce hrát.

Cítíte nějakou zodpovědnost za mladší kluky?
To tak je vždycky. Trenér Mlejnek za mnou přišel, že má tři zkušené obránce a pokusí se nás rozhodit mezi ty mladší kluky, kteří k nám tak trochu vzhlížejí a my jim musíme jít příkladem.

Související články

A team HC Energie | st 3.9.2014

Energie zakončí přípravu soubojem se Slavií