HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci si třemi zásahy poradili s Kladnem

SD: HC Energie Karlovy Vary - PZ Kladno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Páté kolo dorostenecké RAKO extraligy svedlo v KV Areně dohromady karlovarské a kladenské dorostence. Hru určovali po celý zápas domácí a po pečlivém výkonu, jak v ofenzivě, tak defenzivě, se mohli radovat ze tří bodů. Precizní práce celého týmu odměnila čistým kontem také skvělého brankáře Ondřeje Kuchaře. Další utkání sehrají západočeští dorostenci již v sobotu na domácím ledě s Litvínovem.
Extraliga staršího dorostu, 5. kolo, čt 18.9.2014
Karlovy Vary
PZ Kladno
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 26. Davídek (Vápeník, Čejka), 53. Čejka (Davídek, Svoboda), 60. Horký (Pastyřík). Rozhodčí: Kostourek – Fiala, Havelec. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Průběh utkání: 3:0.
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Pátek, Havlík, Prachař – Chodounský, Trapl, Svoboda, Čejka, Slabý, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Kurfürst
PZ Kladno: Blažek – Heindl, Linhart, Kučera, Straka, Slatinský, Rampfel, Libecajt – Toula, Lenárt, Novotný, Dvořák, Jizba, Jarý, Trofimov, Jeřábek, Ďuračka, Vostárek, Nekvinda, Mrkvička

Komentář k utkání

Karlovarští dorostenci nenechali své kladenské soupeře ani rozkoukat a už si to mířili na jejich polovinu. Ofenziva domácího celku byla opravdu silná a hosté měli v obranné činnosti nemalé problémy. Asi největší příležitost úvodní části aktivnějšího domácího celku měl Milan Davídek, který objel soupeřovu svatyni a nakonec prosvištěl do předbrankového prostoru, kde nikým neatakován trefil jen Blažkův beton. I nadále Energie své kladenské protivníky přehrávala, avšak skórovat jim souzeno nebylo. V závěru třetiny, tedy v průběhu její závěrečné minuty, se dokázal do brankoviště prosmýknout Filip Hauzr, ale ani on nezapsal do střeleckých statistik první zářez do kladenské sítě. Energie sice soupeře herně předčila, ale s produktivitou to vázlo. A po první periodě zůstal stav nezměněn.

I ve druhé třetině tlačila skvadra trenéra Eismanna na pilu a nadále zkoušela své štěstí. A tentokráte už úspěšně, když se zhruba po pěti minutách dokázala konečně prosadit. Vápeník dostal od Čejky kotouč přímo na hůl a perfektní zadovkou ho posunul na přijíždějícího Milana Davídka. Ten nekompromisní střelou, takzvaným „golfem“, trefil malý otvor mezi Blažkovými betony a poslal Energii do jednobrankového vedení. Své ofenzivní ladění domácí neopustili ani po prvním úspěšně zakončeným ofenzivním tažení. Zajímavá byla především Vodičkova rána v přesilové hře, po které se otřesený kladenský gólman Blažek jen s těží zvedal. Karlovy Vary měly stále mnoho příležitostí, ne jednou zkusil své štěstí, avšak ve velké míře se jim opravdu nedostalo. Chyběl především větší důraz směrem k brance soupeře.

V třetí části utkání domácí na tempu mírně ubrali, a tak jim nepomohla ani brzká přesilová hra, po neobvyklém trestu pro kouče hostujícího celku Josefa Zajíce, ve které nedokázali pořádně ani zakotvit na útočné polovině. Díky tomu, že domácí polevili se k obrovské šanci dostali také hosté. Ne však po vlastní vypracované akci díky většímu prostoru, ale po nedorozumění domácích hokejistů. Brankář Kuchař vybruslil za svou branku pro touš, tam se místo klidného zachycení a následného rozehrání srazil s vlastním spoluhráčem. Nastal drobný zmatek, ale pro domácí nakonec vše šťastně skončilo. Nedáš - dostaneš! Svoboda dostal svou přihrávkou do výhodně pozice Milana Davídka, ten po signálu ze střídačky přihrál Michaelu Čejkovi, který skóroval prakticky do odkryté branky. Její vsítění hosty opařilo ještě více. A domácí si počínali ještě s větší lehkostí, nežli před tím. A jejich ofenzivní výpady nakonec přinesly ještě jeden radostný zásah. Jednu vteřinu před závěrečnou sekundou, po několika dorážkách, dokázal prostrčit kotouč za záda skvělého Blažka Michal Horký. Po ukořistění tří bodů se mohli usmívat domácí.