HC Energie Karlovy Vary

Boleslav měla větší touhu vyhrát, míní Ondřej Šmach

Po prohře na ledě Mladé Boleslavi energetici stále čekají na svou první letošní venkovní výhru. Ze pátečním utkáním se v pozápasovém rozhovoru ohlíží Ondřej Šmach, který ve středočeském klubu působil v sezoně 2012/13. Za rozhodující moment zápasu označil nezvládnutou přesilovku 5 na 3.

Ondro, prohráli jste tři jedna, co byste označil za rozhodující faktor?
Já si myslím, že zápas rozhodly přesilovky. Boleslav jednu využila, navíc přidala branku v oslabení. Nám se povedlo udělat z přesilovky pět na tři početní nevýhodu tři na pět, což se nesmí stát.

Byl jste na ledě, když se hrálo tři na tři. Zaskočilo vás, když se dva domácí hráči vrátili na led?
Nezaskočilo, my jsme samozřejmě věděli, že tam domácí hráči postupně naskáčou. Bohužel. Vejba to udělal parádně, vystřelil a někdo to tam dorazil. To se bohužel stává, takový je hokej.

Boleslav přerušila vaší sérii dvou vítězství. Co jste si říkali v kabině?
My jsme si dvě třetiny hráli každý svůj hokej, což se nesmí stávat. Musíme předvádět tu hru, díky které jsme získali šest bodů v předchozích domácích zápasech. Taky by nám určitě pomohlo vyhrát venku. Všechny body jsme totiž doposud vybojovali doma.

Myslíte, že páteční prohra byla trochu smolná? první dvě inkasované branky nebyly přeci jen tradiční.
Nemyslím si, že bychom dnes prohráli díky smůle. Boleslav byla zkrátka lepší a měla podle mého i větší chuť zvítězit, což bylo vidět i na ledě.

Jaký byl pro vás návrat do Boleslavi, prožíval jste to nějak speciálně?
Já jsem tady neodehrál tak moc zápasů, abych si k městu vytvořil nějaký extra vztah. Rád jsem viděl kluky, pozdravil jsem i s maséry, ale to bylo asi všechno.

Děkuji za rozhovor

Související články

Reportáž | pá 26.9.2014

Ze stánku BK opět bez bodu

Preview k zápasu | čt 25.9.2014

Šesté kolo přináší souboj s Mladou Boleslaví