HC Energie Karlovy Vary

Junioři se trápili v koncovce a prohráli v nájezdech

MHL: HC Energie - Dinamo-Šinnik 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
Sedmizápasová vítězná šňůra Vlčí smečky v KV Areně je u konce. Utnulo jí úterní střelecké trápení proti Bobrujsku. Ani jedno z mužstev nedokázalo v 65 minutách skórovat a v nájezdové loterii se štěstí usmálo na soupeře z Běloruska. Odveta je na programu ve středu od 18:00.
MHL, 13. kolo, út 7.10.2014
Karlovy Vary
Dinamo-Šinnik
0:1sn
0:0, 0:0, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: Rozhodující samostatný nájezd Logvinjuk. Rozhodčí: Solovjov – Gerát, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 330. Střely na branku: .
Karlovy Vary: Fečo - Dvořák, Šafář, Rulík, Röthlisberger, Weinhold, Šimek, Běhal – Osmík, Beránek, Gríger, Táborský, Orság, Harkabus, Kohout, Molnár, Gorčík, Vrána, Zadražil, Rubeš
Dinamo-Šinnik: Karnauchov – Šaronov, Silik, Marcul, Gončarov, Bokun, Kudin, Suško – Cyplakov, Bujnickij, Rybčik, Varivončik, Buněc, Logvinjuk, Voronov, Misnikov, Fadějev, Pastuchov, Černikov, Bujnickij, Novik

Komentář k utkání

V úvodu utkání byli aktivnější domácí, kteří si už ve druhé minutě vytvořili střeleckou příležitost. Běhal mířil ale jenom do masky Karnauchova. Ve 3. minutě nabídl početní výhodu domácím Bokun. Vlčí smečka vydržela v útočné třetině chvíli, pak ji ale musela několikrát opustit kvůli dobře bránícímu soupeři, kterému se dařilo kotouč vyhazovat pryč. Přesto se do vyložené šance dostal Gríger, který na levé tyči nastřelil tyč! V KV Areně se hrál hokej nahoru, dolů, a tak příležitosti byly na obou stranách. Na druhé straně v 6. minutě ujížděl na Feča sám Bujnickij, ale s karlovarským brankářem si nakonec v koncovce neporadil. Prosadit se mohl za hosty v 11. minutě Voronov, ten také nenašel přes Feča cestu a i z téhle velké příležitosti sešlo. O několik minut později, v 16. minutě hry, dostal Gorčík přesnou přihrávku k pravému mantinelu a zkoušel překvapit z první. Mířil však do ramene běloruského brankáře. O pár vteřin později se pokoušel z průniku překonat Feča Fedějev. Místo oslav ale vznikla před brankou menší potyčka. Do konce první třetiny se pak žádné z mužstev do vyležené situace nedostalo.

I do úvodu druhé periody vkročila Vlčí smečka aktivněji, avšak úsilí dlouho nevydrželo a brzy převzal iniciativu Bobrujsk. K tlaku hostům dopomohl i ve 23. minutě Dvořák, který se nechal vyloučit za podražení. Přesilovou hru hosté sehráli kombinačně dobře, avšak málo stříleli. Výraznou šanci si přesto připsali domácí. Ve 25. minutě byl Dvořák při úniku faulován a bylo nařízené trestné střílení. Dvořák nad koncovkou nepřemýšlel a zkoušel puk umístit mezi betony. Neúspěšně. Další trest si připsal ve stejné minutě Osmík. Hosté hráli opět kombinačně jako z učebnice, ale bez výraznějšího střeleckého zakončení. Ve 29. minutě musel Fečo zakročit betony proti nebezpečně postavenému Rybčikovi, který na něj poslal z mezikruží tvrdou střelu. Ve 36. minutě byl oporou pro svůj tým opět Fečo. Tentokrát musel karlovarský brankář daleko od branky a při dalším zakončení hostů se stihl až na poslední chvíli vrátit a nebezpečí pohotovým zákrokem zažehnat. Domácí se dostali do větší šance až ke konci druhé periody. Beránek se dostal do úniku, ale na jediného obránce si nakonec netroufl a zkoušel střelu kolem něho. S tou si poradil s přehledem Karnauchov.

I v úvodu třetího dějství přišlo na řadu vyloučení. Ve 44. minutě si trest zasloužil Orság za podražení a nabídl hostům početní výhodu. Dinamo se snažilo založit standardní zámek, ale tentokrát se hostům přesilová hra vůbec nevydařila. Ve 46. minutě si sehrála přesilovou hru i domácí Vlčí smečka. Než se ale Karlovarští rozkoukali, tak se jeden z obránců dostal s pukem za modrou a vše mohlo začít od znovu. Snad největší šanci na straně hostů si vytvořil ve 48. minutě Logvinjuk. Ujel obraně Energie a jel sám na Feča. Zvolil ale zakončení příliš vysoko a ani z této šance branka nepadla. Na druhé straně se o svou největší příležitost utkání zasadili i domácí. V 51. minutě stál na pravé tyči Gorčík, který po střílené přihrávce mohl zakončovat do odkryté klece. Karlovarský útočník ale situaci podcenil a Karnauchov se stihl vrátit. Domácí s ubývajícím časem měli ze hry více a tvořili tlak. Tak upevnili při vyloučení v 54. minutě Voronova. Při přesilové hře měl největší šanci Zadražil, ale svojí střelu nasměroval hodně vedle. Jedna z dalších větších šancí přišla až v 57. minutě. Kohout našel na hranici brankoviště Táborského, který také minul. V 58. minutě se vylučovalo na obou stranách. Žádný z týmů však více prostoru na ledě ve svůj prospěch nevyužil a hra šla po bezbrankovém stavu do prodloužení.

Prodloužení bylo ochuzené o vyložené šance a až na střely Harkabuse nebo Dvořáka se žádná ukázka ofenzivních akcí nekonala. Vítěze utkání tak určily až nájezdy. Gríger s Bujnickijem neproměnili a ani Harkabus. Na druhé straně se prosadil Fadějev a Zadražil, který jel za domácí poslední nájezd, proměnit musel. Zadražilovi se proměnit podařilo, ale stejně tak se to podařilo i poslednímu na nájezdech Nikolaji Logvnijukovi, který tak zpečetil výhru hostů, a z úterního utkání si tak Dinamo Šinnik připsalo dva body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška HC Energie Karlovy Vary: Věděli jsme, že proti nám bude stát kvalitní houževnatý soupeř, což se potvrdilo. Hráli výborně, organizovaně, ale byť my jsme dnes ztratili dva body, tak jsme našim hráčům stejně poděkovali, protože si myslím, že jsme předvedli kvalitní výkon, kterému bohužel chyběla efektivnější koncovka. Ale co se týče nasazení, obětavosti a organizace hry v dnešním utkání, tak jsme spokojeni. Hráčům jsme proto poděkovali. Dovednostní soutěž je ošemetná a nemůžeme si myslet, že ji budeme vyhrávat do nekonečna.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | st 8.10.2014

David Gríger: Byl to zápas o jednom gólu