HC Energie Karlovy Vary

Vedení města Karlovy Vary opět nesplnilo své sliby

Několikrát slíbená podpora karlovarské hokejové mládeže ve výši 4 miliony korun nebyla na úterním zasedání zastupitelstva opět schválena. O této podpoře se mělo hlasovat již v květnu, následně primátor hlasování odložil na září, pak na říjen a výsledkem všech těchto odkladů je, že klub přišel o 4 miliony korun. Na celé záležitosti je nejvíce zarážející, s jakou lehkostí prochází schvalování dotačních titulů pro kulturní subjekty (symfonický orchestr, divadla, MFF atd.) a jaký obrovský problém vždy vyvolá hlasování o podpoře mladých hokejistů.

Přestože primátor města Ing. Petr Kulhánek tuto podporu několikrát slíbil jak majiteli, tak prezidentovi HC Energie, nakonec sám se svými spolustraníky z hnutí KOA hlasoval proti (Hnutí KOA se zdrželo hlasování, což je ale v konečném důsledku stejné, jako kdyby hlasovalo proti. Pozn. red.). V příloze najdete fotografie všech zastupitelů, u kterých uvádíme, jak na úterním zastupitelstvu hlasovali.

„Všichni hokejoví příznivci a fanoušci by si měli uvědomit, že stávající situace není do budoucna již nadále udržitelná a že v případě, že nepodpoří v nadcházejících komunálních volbách hnutí a strany, které jednoznačně deklarují podporu sportu v našem městě, nebudeme schopni udržet a ufinancovat vrcholový hokej v Karlových Varech na úseku mládeže ani dospělých,“ upozorňuje generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Příloha: Kdo jak hlasoval

Podívejte se, jak zastupitelé hlasovali o podpoře mládeže HC Energie