HC Energie Karlovy Vary

Další defenzivní partie skončila vítězstvím Vlčí smečky

MHL: HC Energie - Dinamo-Šinnik 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Po bezbrankovém úterním utkání se přestřelka mezi Energií a běloruským Bobrujskem nestrhla ani ve středeční odvetě. Utkání opět dominovali oba brankáři a jediným úspěšným střelcem se stal domácí Tomáš Harkabus. Díky němu a vychytané nule Davida Feča si energetici připsali 3 body. Další utkání sehraje juniorka v pondělí 13.10. proti Rize.
MHL, 14. kolo, st 8.10.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Dinamo-Šinnik
1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 18. Harkabus. Rozhodčí: Solovjov. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:17. Průběh utkání: 1:0.
Karlovy Vary: Fečo – Šimek, Šafář, Dvořák, Weinhold, Běhal, Michálek, Vaněk, Röthlisberger – Harkabus (A), Zadražil (A), Kohout – Gorčík, Táborský (C), Gríger – Beránek, Osmík, Orság – Molnár, Rubeš.
Dinamo-Šinnik: Karnauchov – Gončarov, Kudin, Bokun, Silik, Šaronov, Suško, Marcul – Rybčik (A), Voronov (C), Pastuchov – Černikov, Logvinjuk, Fadějev (A) – Cyplakov, Bujnickij D., Bujnickij A. – Bujak, Misnikov, Novik.

Komentář k utkání

V první periodě se hrál na obě strany převážně velmi vyrovnaný hokej. Avšak šancí bychom moc nenašli, ale když už náhodou ano, tak pořádnou. Konkrétně po Šimkově střele, kterou běloruský brankář dokázal vyrazit, se k odraženému kotouči v levém kruhu dostal Sebastian Gorčík, který však namísto odkryté branky, trefil z kruhu pouze její konstrukci. To nezvěstovalo nic dobrého, už se zdálo, že se oba celky budou v produktivitě trápit stejně jako v předchozím utkání. Avšak ještě v první třetině domácí fanoušky uklidnil v přesilové hře individuální akcí Tomáš Harkabus. To Energii trochu nabudilo a po zbytek třetiny se zdála být mírně aktivnější, avšak další branku už první perioda nenabídla.

Ve druhé třetině byla domácí Energie mírně aktivnější a hned dvakrát mohla litovat, že se ukazatel skóre na její straně nepozmněnil. Několikrát si totiž vytvořila takový tlak, že měla během jednoho střídnání mnoho příležitostí za sebou. Velkou šanci promarnil například Harkabus, který měl na holi druhý gól utkání, avšak ve finální fázi mu Kohoutova přihrávka z hokejky sjela. Nakonec však mohli být Západočeši za stálé vedení v utkání na konci třetiny rádi. V jejím samotném závěru byl totiž vyloučen Jakub Orság a v početní výhodě se do obrovské šance dostal Vladimir Misnikov, který však minul odkrytou branku.

I ve třetí třetině měli mírnou převahu domácí hokejisté. Vytvořili si opět několik velkých šancí a zazněla opět dokonce i tyč, avšak i v tomto utkání to na obou stranách s produktivitou vázlo. Hosty trápilo především ofenzivní trio Harkabus - Zadražil - Kohout, kteří mohou jen litovat nepromněněných příležitostí. Zároveň však mohou domácí děkovat opoře v brance, tedy brankáři Fečovi, který je pokaždé podržel a poradil si například i se střelou osamoceného Logvinjuka z mezikruží. Hosté nakonec ani díky tlaku a napadání domácích v závěru nestihli odvolat gólmana. Rozhodl tedy nakonec jediný gól, vstřelený v první třetině.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Proti Dinamu jsme odehráli dvě velmi dobrá utkání. Dnes se nám podařilo vstřelit sice jen jednu branku, ale do koncovky jsme se tlačili daleko více než včera. Myslím, že jsme si dnes zaslouženě došli pro tři body proti velmi těžkému a nebezpečnému soupeři.

Fotogalerie