HC Energie Karlovy Vary

Už jsem se připravoval na nájezdy, prozradil Tomáš Závorka

Hokejisté karlovarské Energie přivezli v pátek z Olomouce bod, když podlehli tamní Moře 2:3 po prodloužení. Velký podíl má na jednobodovém zisku brankář Tomáš Závorka, který v brance vydržel i přesto, že byl ve druhé třetině tvrdě sražen ve svém brankovišti.

Utkání pro vás nezačalo dobře, inkasoval jste vlastně z první vážnější šance domácích. Jak jste celou situaci viděl?
Máte pravdu, určitě jsem si představoval lepší vstup do zápasu. Puk se tam trochu se štěstím odrazil k pravákovi na levém kruhu. Přede mnou stál další domácí hráč, takže jsem moc neviděl. I proto jsem si klekl, aby mě ten hráč s pukem nepropálil. Najednou si na brankoviště najel Rác a já už nestihl zareagovat, dával v podstatě do prázdné branky. Vzápětí měli domácí další brejk, ale naštěstí netrefili branku.

Jak byste zhodnotil výkon vašeho mužstva?
Myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Druhá polovina první třetiny patřila nám. Tlačili jsme a měli přesilovky. Jen škoda, že jsme je nedokázali zužitkovat. Ve druhé třetině měla více ze hry Olomouc. Ve třetí třetině jsme měli smůlu. Mrzí mě druhý gól, který byl z mého pohledu laciný. Špatně jsem to vyrazil na hokejku úplně volného hráče. Naštěstí se klukům ještě podařilo vyrovnat. Kdybychom prohráli kvůli té mé chybě, asi bych si ji dlouho vyčítal.

Ve druhé třetině na vás spadl domácí hráč, byl jste otřesen?
Musím říct, že jsem byl otřesen celkem hodně. Chvilku jsem ani nevěděl, jaký je stav a co se na hřišti děje. Zkrátka jsem zaznamenal malý výpadek paměti.

Jak k celé situaci došlo?
Přiznám se, že vůbec nevím, jak k celé situaci došlo. Vím jen, že jsem se přesouval k pravé tyčce a dostal jsem tvrdou ránu, pravděpodobně bruslí. Letos jsem těch ran už schytal dostatek, ale musím být odolný. Hrajeme moderní hokej, útočníci chodí do branky, takže my brankáři musíme s podobnými skrumážemi počítat.

Přesto jste se rozhodl v zápase pokračovat...
Já jsem ani neuvažoval o tom, že bych šel střídat. Nebyly to však vůbec lehké chvilky. Domácí byli v tu chvíli lepší a já čelil velkému počtu střel. Na druhou stranu jsem byl ale správně vyhecovaný, protože mě ten atak trochu naštval.

Už to vypadalo, že budou nájezdy. Nakonec však pro domácí rozhodla jemná teč. Jak jste to viděl vy?
Mrzelo mě to moc, na nájezdy bych si věřil. V přerušené hře jsem už dokonce i přemýšlel, kdo by proti mně mohl jet, což se mi asi trochu vymstilo. Nakonec ale přišla nenápadná střela a výborná teč. Mrzí mě to, ale na druhou stranu jsem rád alespoň za bod, který se z Olomouce počítá, ačkoliv jsme před zápasem pomýšleli na tři.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | čt 16.10.2014

Energie míří na led nováčka