HC Energie Karlovy Vary

Mladíci Energie se střídavými úspěchy

Mladí hráči Energie nezaháleli ani v uplynulém týdnu a na programu byla celá řada zajímavých zápasů. Největší drama nabídlo utkání hráčů mladšího dorostu, kterým však k výhře nad Pískem nestačilo ani tříbrankové vedení a nakonec podlehli v poměru 3:4. Více o tomto utkání a také o zápasech žákovských kategorií naleznete spolu s výsledky uvnitř článku.

Výsledky mládeže v týdnu 13. – 19. října

Extraliga mladšího dorostu

11. kolo - 19. října 2014

HC Energie Karlovy Vary - HC Písek – 3:4 (2:0, 0:0, 1:4)
Branky: Prošek 2, Slabý
Asistence: Šedivý 2, Slabý 2
Ze strany domácích se jednalo o ostudné utkání. Na začátku třetí třetiny vstřelili gól na 3:0, a přestože trenéři stále upozorňovali hráče, že hra týmu není dobrá, stalo se to, před čím je upozorňovali. Soupeř zbraně nesložil a otočil stav na konečných 3:4. Trenéři musí zapracovat na morálce a charakteru některých hráčů, protože pro některé je výhrou v utkání jejich dobrá osobní statistika a ne týmové body.

Liga žáků ročníku 2001

9. kolo – 18. října

Kobra Praha – HC Energie K. Vary 1:10
Branky: Binias 2, Novotný, Křemen, Jiskra, Poizl, Zdeněk, Rozhon, Achmedbekov, Korčmaroš
Asistence: Uxa, Stejskal, Jiskra, Novotny, Zdeněk, Rozhon, Benda, Korčmaroš

Liga žáků ročníku 2003

9. kolo – 18. října

Kobra Praha – HC Energie K. Vary 4:10 (2:3, 2:4, 0:3)
Branky: Rymon 3, Sapoušek 3, Černý 2, Krnáč, Vogel
Asistence: Remeš 3, Sapoušek 2, Krnáč, März, Rymon
Po střetnutí s posledním týmem soutěže se nyní Energie utkala s druhým nejlepším. Vysoké tempo a mnoho brankových příležitostí odpovídalo dvěma vysoko postaveným týmům. Hosté byli efektivnější v koncovce, a tak na konci mohli slavit vítězství.

Liga žáků ročníků 2001/2002

9. kolo – 18. října

HC Tachov/M. Lázně (r.01/02) - HC Energie K.Vary (r.02) 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)
Branky: Smolka, Vondráček R.
Asistence: Kisliuk, Ševčík, Vondráček R.
Pouze se třinácti hráči a výrazně oslabeni o pět klíčových postav vlétli hosté do zápasu se staršími a fyzicky vyspělejšími soupeři s daleko větší aktivitou a jen během první třetiny domácí osminásobně přestříleli. Klíčovým bodem celého zápasu však byla žalostná koncovka hostů. Vysoké tempo navíc karlovarští ve třetí třetině už nedokázali udržet a soupeř se čím dál více dostával do hry. V pěkném utkání tak jinak stoprocentní energetici ztratili první bod v sezoně.

Liga žáků ročníků 2003/2004

9. kolo – 18. října

HC Tachov/M. Lázně (r.03/04) - HC Energie K.Vary (r.04) 8:0 (3:0, 2:0, 3:0)
Hosté si proti dobře bruslícímu protivníkovi dokázali vypracovat několik slibných šancí, ovšem efektivita zakončení byla tentokrát doslova nulová. V utkání rozhodovala především aktivita a bojovnost při hře bez kotouče, v té byli domácí výrazně lepší.