HC Energie Karlovy Vary

Junioři i díky dvěma zásahům Harkabuse zdolali Stříbrné Lvy

MHL: Stříbrní Lvi Petrohrad – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:4, 0:0, 3:0)
Vypadalo to, že Vlčí smečka nebude mít v prvním utkání se Stříbrnými Lvy z Petrohradu žádný problém, protože už po prvním dějství měla čtyřbrankový náskok, o který se dvěma góly zasloužil Tomáš Harkabus, ke kterému se připojili Gríger a Šafář. Domácím hráčů se sice podařilo utkání ve třetí periodě zdramatizovat, energetici ale těsný náskok ubránili. Odveta je na programu v sobotu od 15:00.
MHL, 29. kolo, pá 21.11.2014
Stříbrní Lvi
Karlovy Vary
3:4
0:4, 0:0, 3:0
Branky a nahrávky: 45. Čubiljajev, 51. Lapin (Makarov), 60. Makarov – 3. Harkabus (Osmík, Michálek), 8. Harkabus (Zadražil), 19. Gríger (Šimek), 20. Šafář. Rozhodčí: Tichomirov – Novikov, Šardin. Vyloučení: 7:12. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: 0:4, 3:4.
Stříbrní Lvi: Bezborodov (21. Treščalin) – Mojsejev, Karnauchov, Jermakov, Kajumov, Chafizov, Jakimenko, Porotajev, Jefimov – Kločkov, Zelenkov, Čubiljajev – Makarov, Malcev, Lapin – Zamčalov, Kozlov, Glotov – Korobov, Volovlikov, Fedotov
Karlovy Vary: Fečo – Michálek, Šimek, Vaněk, Běhal, Šafář, Rulík – Harkabus, Zadražil, Gríger – Beránek, Škop, Táborský – Osmík, Hroch, Molnár – Rubeš, Vrána

Komentář k utkání

Karlovarští mladíci vstoupili do utkání 29. kola Mládežnické hokejové ligy velmi aktivně a už po 126 sekundách se ujali vedení, poté co se prosadil Tomáš Harkabus. V 8. minutě se Energii znovu podařilo vyzrát na obranu soupeře a po Zadražilově asistenci se trefil opět Tomáš Harkabus - 2:0. Vlčí smečka následně přežila dlouhé oslabení ve třech proti pěti, v 16. minutě ale bylo nařízeno trestné střílení. Sergej Lapin sice dokázal karlovarského gólmana prostřelit, puk ale dostal do branky až na druhý pokus, takže branka nemohla být uznána.

V 19. minutě se navíc musel Petrohrad vzpamatovávat z dalšího inkasovaného gólu, tentokrát dostal kotouč za brankovou čáru David Gríger. A když v čase 19:57 obránce Ondřej Šafář zvýšil už na 0:4, vypadalo to na jasnou záležitost. Od druhé třetiny vystřídal Bezborodova v brance domácího mužstva Grigorij Treščalin. Stříbrým Lvům zřejmě tento moment pomohl, protože se jim v defenzivě vedlo lépe, sami se ale i přes několik přesilových her prosadit nedokázali.

Brankář Energie David Fečo kapituloval až ve 45. minutě, kdy poslal puk za jeho záda Artur Čubiljajev. V polovině třetího dějství poté využil početní výhodu Sergej Lapin a snížil stav zápasu na 2:4. V závěru duelu hráli ještě domácí přesilovou hru a zkusili to se šesti hráči v poli. Dvacet sedm sekund před koncem rozvlnil síť Timur Makarov, na víc už se ale domácí nezmohli.Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní zápas byl dost specifický. Měli jsme 13 vyloučených hráčů a přestáli jsme v první třetině více jak čtyřminutové oslabení ve třech. To byl jeden z klíčových momentů zápasu, spolu s neproměněnou a neuznanou penaltou Stříbrných Lvů. Od začátku jsme dnes neměli takový pohyb, jaký bychom si představovali, a chyběla nám kompaktnost. Přesto jsme si, i přes velmi mnoho vyloučení, dokázali v první třetině vypracovat rozhodující náskok, který jsme ale díky naší lehkovážnosti v závěru zápasu museli ještě vydatně bránit. Za další získané body a čtyři vstřelené branky jsme jistě rádi, ale chtěli bysme se zítra prezentovat lepším výkonem.

Související články

Preview k zápasu | čt 20.11.2014

Zakousne Vlčí smečka Stříbrné Lvy?