HC Energie Karlovy Vary

Energie zvládla dorostenecké derby díky šťastné brance v prodloužení

SD: HC Energie - HC Plzeň 1929 4:3p (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Starší dorost karlovarské Energie měl mnohokrát v utkání proti Plzni namále. Prohrával 0:2 a 2:3, avšak vždy v sobě našel sílu a energii na obrat. Mužstvo vděčí za výhru dvěma gólům Jiřího Janaty a především fantastickému výkonu domácí jedničky Ondřeje Kuchaře. Hosté tedy jedou domů s jedním bodem, Karlovy Vary mají o bod víc.
Extraliga staršího dorostu, 28. kolo, čt 4.12.2014
Karlovy Vary
Plzeň
4:3p
0:1, 2:1, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 23. Janata (Nguyen), 27. Horký (Pajk, Hauzr), 59. Nguyen (Čejka), 61. Janata – 16. Kokoška, 22. Kantner (Roubal), 43. Vavřička (Hajšman). Rozhodčí:Petružálek - Gerát, Coubal. Vyloučení: 8:3. Využití: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 19:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Karlovy Vary: Kuchař (Grančarov) – Pajk, Hrůša, Bernáth, Havlík, Beer, Vápeník – Nguyen, Janata, Trapl, Čejka, Davídek, Hauzr, Horký, Pastyřík, Kurfürst, Pátek, Šála, Chodounský
Plzeň: Zeman (Krasanovský) – Kvasnička ,Váchal, Kačena, Sedláček – Hanzlík, Krystl, Vracovský, Kokoška, Vavříčka, Rubner, Kodýtek, Kantner, Hajšmal, Kučera, Krásný, Roubal

Komentář k utkání

Západočeské derby mezi domácím mužstvem trenéra Václava Eismanna proti HC Plzni 1929 nabídlo opravdu vše, co se od derby očekává. Šťastnější nakonec byli domácí, kteří si připsali dva body za výhru v prodloužení.

Zápas začali lépe hosté. Nebýt domácího muže s maskou Ondřeje Kuchty mohl být stav po první části daleko vyšší, než pouhých 1:0. Ten držel čisté konto až do šestnácté minuty, kdy se prosadil důrazný Filip Kokoška.

Do druhé části sice domácí hráči vlétli jako hladoví vlci, ale naneštěstí pro ně a naštěstí pro Plzeň padla branka na dva nula do Kuchařovy sítě. Matyáš Kantner se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci a svojí dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Během necelých pěti minut však bylo vyrovnáno. Nejprve se trefil Jiří Janata, a čtyři minuty poté se v přesilové hře podařilo vyrovnat Michalu Horkému.

Na začátku třetí části hráli energetici opět oslabení, které se jim podařilo ubránit, ale pár sekund po návratu Tomáše Nguyena z trestné lavice šli svěřenci kouče Vojana znovu do vedení. Jakub Vavřička opět po důrazné práci v prostoru před Kuchařem zvýšil na 3:2 pro hráči z města proslulého piva. Tento stav trval až do 59. minuty, kdy se domácí trenér rozhodl zariskovat při hře bez gólmana. Tomáš Nguyen se po Čejkově nahození trefil pod horní tyč a poslal svůj tým do prodloužení.

To trvalo pouze šestinu minuty a bylo rozhodnuto. Jiří Janata svojí druhou brankou v utkání potvrdil roli tahouna svého týmu, když se trefil pod břevno Zemanovy brány. Energie tak nakonec vykřesala cenné dva body, hosté odjíždějí domů pouze s jedním.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Děkuji chlapcům za předvedený výkon. Především díky naší brankářské jedničce Ondřeji Kuchařovi nebyl stav skóre po první třetině vyšší v náš neprospěch. I když jsme v utkání prohrávali nejprve 0:2, a poté 2:3, tak jsem pyšný na své svěřence, že nehodili flintu do žita a bojovali až do konce. Nakonec se nám podařilo vstřelit šťastnou branku v prodloužení.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): I když jsme měli k dispozici celkem osm přesilových her, nepodařilo se nám utkání dotáhnout do vítězného konce. Klukům v kabině jsem říkal, že v utkání nesmí polevit ani na sekundu. To se nám bohužel vymstilo. Hráčům ale musím za předvedený výkon poděkovat.

Fotogalerie