HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci uspěli v Litvínově i díky skvělému Kuchařovi

SD: HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Karlovarští mladíci zakončili základní část RAKO extraligy staršího dorostu vítězstvím na ledě Litvínova, které gólem z 18. minuty zařídil Martin Trapl. V závěru utkání poté ještě pojistil vedení Energie gólem do prázdné klece Milan Davídek. Hlavní hvězdou večera však byl brankář Ondřej Kuchař (na snímku), který zneškodnil všech 32 střel soupeře a vychytal čisté konto. Svěřenci trenéra Eismanna nyní čeká nadstavba ve skupině A, jejíž účastníci mají zajištěnou účast ve vyřazovacích bojích.
Extraliga staršího dorostu, 27. kolo, pá 5.12.2014
Litvínov
Karlovy Vary
0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 18. Trapl (Janata), 60. Davídek. Rozhodčí: Místecký, Wagner – Hejl, Bosák. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 106. Střely na branku: 32:12. Průběh utkání: 0:1.
Litvínov: Sklíba – Brejžek, Macháč, Najman, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš
Karlovy Vary: Kuchař – Vápeník, Hrůša. Kunc, Beer, Pajk, Bernáth – Nguyen, Trapl, Čejka, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Kurfürst, Janata

Komentář k utkání

Litvínovští vlétli do zápasu ve velkém tempu a zdálo se, že bude jen otázkou času, kdy vstřelí první branku v utkání. Jenže v prvních deseti minutách nedokázali využít přečíslení dvě 2 na 1, a tak přišel zákonitě trest. V 18. minutě se před Sklíbou utvořil veliký závar, ze kterého vyšli vítězně hosté. Martin Trapl se jako první dokázal v závaru zorientovat a poslal puk za záda bezmocného Sklíby, což byla poslední událost v této třetině.

Ve druhé třetině se hrálo především před bránou hostujícího gólmana, který ale dokázal zlikvidovat všechny střelecké pokusy domácích. V 25. minutě se ve středním pásmu ujal puku Kristian Reichel, projel ním, ale v zakončení si opět vylámal zuby na Kuchařovi. Další velká šance domácích byla k vidění ve 29. minutě, když se k odraženému kotouči před Kuchařovo bránou dostal Marek Leitner, který svou následnou střelou našel pouze Kuchařův beton.

Třetí třetina se nesla ve stejném duchu jako ta předešlá. Ve 45. minutě přišla přesilová hra pro domácí. Litvínovští si v ní vytvořili mnoho šancí, ale ani jednou nedokázali dostat puk za Kuchařova záda. Největší šanci v této třetině měl Martin Havelka, který puk tečoval těsně před Kuchařem, a ten musel puk vytahovat z brankové čáry! V 52. minutě přišla další přesilovka pro domácí, ve které opět kraloval hostující gólman a rozhodl tak toto utkání. Na 2:0 pro Vary zvyšoval v čase 59:44 Milan Davídek, když dokázal trefit odkrytou bránu.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov): Jsme jaloví. Děláme toho strašně málo pro vstřelení gólu. Nejsme ochotní chodit před bránu, kde to bolí a nejsme ochotní se o ten gól poprat.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Do zápasu jsme nastoupili ve velmi oslabené sestavě, kvůli zraněním. Dnešní utkání se dá zhodnotit jako "One Man show" našeho gólmana Ondry Kuchaře. Myslím, že dnes to byl prakticky jenom Ondra proti domácím hráčům a jsem rád, že nám dnešní zápas dokázal vyhrát.