HC Energie Karlovy Vary

Disciplinární komise extraligy snížila Bičánkovi trest o jedno utkání

Dnes v sídle ČSLH zasedala Disciplinární komise extraligy, kdy projednávala odpor našeho obránce Radima Bičánka k udělenému trestu ze zápasu v Mladé Boleslavi (28.12.), ve kterém fauloval kolenem domácího hráče Dominika Pacovského.

V utkání byl zkušený obránce vyloučen do konce utkání a následně předseda DK ELH ve zkráceném řízení udělil Radimu Bičánkovi za tento zákrok disciplinární trest v maximální délce zákazu pěti startů v mistrovských utkáních. Vedení klubu HC Energie K. Vary a samotný hráč nesouhlasili s tímto trestem a Radim Bičánek podal odpor proti tomuto rozhodnutí předsedy DK ELH.

Na dnešní zasedání DK ELH byl tento odpor projednáván. Radim Bičánek a generální manažer klubu Miroslav Vaněk přednesli argumenty, proč s výší trestu nesouhlasí a požadovali snížení na nejnižší sazbu, která se u tohoto faulu uděluje, stop na dva soutěžní zápasy. „Disciplinární komise ELH naše argumenty vyslechla, předložila své argumenty a nakonec rozhodla, že Radimovi Bičánkovi trest sníží o jeden mistrovský zápas, celkem tedy na čtyři. My toto rozhodnutí DK ELH respektujeme a odvolávat se k Výkonnému výboru ČSLH dále nebudeme,“ popsal výsledek jednání generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Radim Bičánek nebude trenérům k dispozici ještě ve dvou zápasech, v dnešním s Kometou a v pátek ve Zlíně. Do sestavy Energie se zkušený obránce vrátí v nedělním (11.1.) domácím duelu s Pardubicemi.