HC Energie Karlovy Vary

David Hruška: Bod po šedesáti minutách je spravedlivý

Po prohraných nájezdech s Kometou ze vzdáleného Brna se na pár slov pro hokejové diváky stavilo křídlo první řady západočeského celku, David Hruška. Ten byl v utkání možná nejviditelnějším a nejaktivnějším hráčem. Na ledě pobyl neuvěřitelnou porci času, na branku vyslal několik nebezpečných střel a byl u jediné vsítěné branky Energie. Pro domácí družstvo je jen škoda, že z několika obrovských příležitostí, neproměnil ani jedenkrát. „Mrzí mě to, ale to je hokej, jednou to tam padne, podruhé zase ne", reaguje David Hruška.

Davide, odehráli jste takticky velmi zajímavé utkání, nakonec z něj berete pouze bod, je to málo?
Já si myslím, že je to určitě málo. Je to škoda, ale já si myslím, že hostující tým hrál velmi dobře, dokonce asi i lépe než my. Dostali jsme gól ve třetí třetině, vzápětí jsme vyrovnali. Měli jsme velké šance, ale musíme uznat, že ty měl i hostující tým. Takže ten bod po těch šedesáti minutách byl asi spravedlivý. Nakonec rozhodovaly nájezdy, to je prostě loterie a my jsme bohužel neměli štěstí.

Ve druhé třetině jste dvakrát zasáhli brankovou konstrukci...
No, bohužel, to je smůla, v těch předchozích zápasech jsme měli trošičku štěstí. Dnes se proti nám bohužel otočilo zády. Nedali jsme gól ani z trestného střílení a dopadlo to tak, jak to nakonec dopadlo.

Vy sám jste měl možná dvě, tři, vyložené šance, zkoušel jste to z mezikruží, byl soupeřův brankář tak dobrý?
Určitě, nějaké šance jsem tam měl, ale bohužel, dnes to tam nespadlo a prostě je to tak, jednou se zadaří, podruhé nikoliv. Mrzí mě to, o to víc, že jsme získali pouze bod a to je málo.

Já bych se ještě vrátil k té taktice, důsledná obrana a poté rychle do brejků. To jste plnili výborně, ale chyběli branky, v čem byl problém?
Jak jsem říkal, takový už je hokej, někdy to vyjde, někdy ne, s tím se nedá nic dělat. My se musíme té taktiky držet. Branek sice moc nedostáváme, ale také jich moc nedáváme. Musíme ještě trochu zapracovat v té koncovce a když dáme v domácím utkání dva tři góly, tak myslím, že bychom měli ty body získat.

Vyrovnávali jste v přesilové hře, když si puk do branky srazil jeden z hostujících obránců. Vy jste byl přímo u toho...
Tak Radek Duda vlastně zpoza branky nahrával na Standu Balána, který to nahazoval před branku na mě. Já jsem tam strčil hokejku, ale nakonec to byl hostující hráč, který si špičkou hole srazil puk do branky.

Vy jste chvílemi hráli v jedné lajně právě s Balánem, ale spíše v přesilových hrách a poté ke konci. Před tím s vámi nastupoval Jaromír Kverka, můžou za to nějaké Stanislavovy zdravotní komplikace?
Tak Standa dva dny netrénoval, skutečně má nějaké zdravotní potíže. Určitě jsme tím byli limitováni, ale u nás v týmu řádí nějaká viróza a je tady víc kluků, kteří mají problémy a dnes museli hrát a sáhnout si na dno. My se s tím musíme porvat, dva dny si odpočineme a v pátek zase do Zlína. Na Standovi to bylo hodně vidět, že hrál s velkým sebezapřením a pod prášky a injekcemi. A my jen doufáme, že se dá do pátku dohromady, protože je to náš klíčový centr.

Když si k tomu ještě přičteme vyřazení Radima Bičánka, který nemůže hrát kvůli trestu, tak je to v součtu už celkem výrazné oslabení, že?
Já si myslím, že ať chybí jakýkoli hráč, tak je to oslabení, ale zároveň myslím, že máme široký kádr a ti kluci tady hrají výborně. Naše největší bolest je to, že neproměňujeme šance, což nám velmi ubližuje.

Děkuji za rozhovor.

Související články