HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost zvládl divokou přestřelku na ledě Sparty

SDO: HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:5 (3:2, 1:2, 0:1)
Karlovarští mladíci zvládli divoké utkání v Praze a porazili o jeden gól Spartu Praha. Energetici zápas nevzdali ani za nepříznivého stavu 4:2 pro domácí a otočili vývoj na konečných 4:5. Nejvýrazněji se na zisku tří bodů podílel střelec dvou gólů Milan Davídek (na snímku), který v čase 55:44 rozhodl svou trefou o vítězství Západočechů.
Extraliga staršího dorostu, II. 8, so 17.1.2015
Sparta
Karlovy Vary
4:5
3:2, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 6. Michnáč, 18. Zeleňák (T. Jandus), 20. Kulda (Zeleňák, Michnáč), 22. Dubský (Bureš) – 9. Pastyřík (Vodička), 19. Trapl (Janata, Svoboda), 24. Davídek (Horký, Vodička), 35. Prošek (Kurfürst, Pastyřík), 56. Davídek (Trapl). Rozhodčí: Pavlovič - Svoboda, Zmeškal. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 45. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:5.
Sparta: Chour – Duben, Eliáš, Jeřábek, Zeleňák, Janda, Pacovský, Bureš, Sedliský – Kulda, T. Jandus, Michnáč, Pšenička, Maršoun, Wojnar, Seniov, Komárek, Dubský, Procházka
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Pajk, Weinhold, Bernáth, Beer, Pátek, Kunc – Svoboda, Janata, Trapl, Nguyen, Davídek, Horský, Kurfürst, Pastyřík, Hauzr, Prošek, Čejka

Komentář k utkání

První z devíti branek sobotního odpoledne se zrodila vcelku nenápadně. V šesté minutě dokázali sparťané zavézt puk do útočného pásma, v nepřehledné situaci před brankou se nejlépe zorientoval Albert Michnáč a tahem poslal puk po horní tyč Kuchařovy branky. Jenže Spartě její vedení příliš dlouho nevydrželo. O minutu později měl ještě gólman Chour štěstí, když puk tečovaný vlastním spoluhráčem udržel před brankovou čarou, v deváté minutě už ale bylo vyrovnáno. Marek Pastyřík se v pohodě uvolnil kousek za modrou čarou, domácí obrana k němu nepřistoupila důrazně a hostující útočník nedal švihem Chourovi šanci.

Ve čtrnácté minutě mohli jít sparťané znovu do vedení. Faulovaný Michnáč měl možnost trestného střílení, jeho forehandový blafák však Kuchař vystihl. Gólu se domácí ovšem přece jen dočkali poté, co se Tomáš Jandus uvolnil v rohu kluziště, předložil puk Vojtěchu Zeleňákovi, který trefil přesně k levé tyči. Jenže domácí polevili a za minutu to bylo 2:2, Martin Trapl z nenápadné akce našel mezírku v Chourově postoji. Gólovou přetahovanou v první třetině však nakonec ovládla Sparta, když v závěrečné minutě úvodní části poslal domácí v přesilovce do vedení Vojtěch Kulda.

Když minutu a dvacet vteřin po začátku druhé třetiny tečoval Burešovu střelu do karlovarské branky Martin Dubský, zdálo se, že Holešovičtí nasadili k rozhodujícímu trháku. Ovšem opak byl pravdou. Za malou chvíli totiž dokázal snížit Milan Davídek, když se puk z jeho hole odrazil od břevna a dojíždějící sparťané si jej srazili do branky.

A hosté měli i nadále více ze hry, když se v jasné šanci sám před brankou zastřeloval Nguyen a chvíli po něm z obdobné pozice Davídek. Přesto to nakonec Západočechům vyšlo. Radek Prošek z úhlu šikovně nahodil puk na Choura, ten ještě některý z domácích hráčů tečoval a gólman Sparty už se jen musel bezmocně ohlédnout za sebe.

Třetí třetina nabídla z pohledu hokejového fanouška asi nejméně atraktivní hru. Obě mužstva dostala možnost přesilové hry, ale během svých výhod se prakticky k ničemu nedostala. A tak rozhodnutí padlo během standardního počtu hráčů na ledě. Trapl našel dobře před brankou najetého Milana Davídka a ten střelou na vzdálenější tyč přisoudil tři body hostům. Domácí ještě v závěru při vlastní přesilovce odvolali brankáře, ale ani při výhodě šesti hráčů proti čtyřem nedokázali vyrovnat. Sparta podlehla Karlovým Varům 4:5.