HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost prohrál 4:1 na ledě Třince

SDO: HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Svěřenci trenéra Václava Eismanna prohráli v rámci 9. kola nadstavby v Třinci 4:1, o jediný gól karlovarského týmu se postaral ve 38. minutě osmnáctiletý útočník Tomáš Nguyen (na snímku). Sérii čtyř utkání na stadionech soupeřů zakončí mladí energetici v sobotu 24.1., kdy se představí ve Vítkovicích.
Extraliga staršího dorostu, II. 9, pá 23.1.2015
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
4:1
2:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 11. Stuchlík (Hladoník, Kaukič), 14. Radzienciak (Švaňa), 53. Kaukič (Hladoník, Stuchlík), 54. Mach (Bartko, Hrachovský) – 38. Nguyen (Pátek). Rozhodčí: Koziol – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 169. Střely na branku: 32:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Oceláři Třinec: Hlaváč – Hrachovský, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hladoník, Plitko, Murín, Bárci, Sztwiertnia
Karlovy Vary: Kuchař (54. Grančarov) – Vodička, Hrůša, Kunc, Beer, Pátek, Weinhold – Nguyen, Trapl, Svoboda, Pastyřík, Bečka, Horký, Hauzr, Davídek, Halberštát, Kurfürst, Janata

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hráči, jako první ale kotouč do sítě dostali Energetici. Bohužel pro ně ale rozhodčí hru ještě před tím přerušil a gól tak nemohl být uznán. Úvodní branka tak padla na opačné straně poté, co Hladoník nahodil kotouč do brankoviště, odkud jej za záda Kuchaře usměrnil Kryštof Stuchlík.

O necelé čtyři minuty později vedli Oceláři o dvě branky. Proti střeleckému pokusu Švani vyjel karlovarský gólman z brankoviště až příliš a mohl pak pouze sledovat, jak kotouč klouže za brankovou čáru po dorážce Grzegorze Radzienciaka. Korigovat vývoj utkání mohl Nguyen, proti jeho střele z otočky se ale výborným zákrokem blýskl Hlaváč.

Stejný útočník pak ve druhé části nejprve neuspěl ze samostatného úniku, když jej znovu vychytal domácí brankář. Na druhé straně kluziště pak neskončila gólem střela Plitka z mezikruží. Krátce před koncem prostřední části se hosté dočkali snížení, když po závaru před brankou uklidil kotouč do sítě Tomáš Nguyen.

Ze závěrečné třetiny neuběhly ani dvě minuty a mohlo být vyrovnáno, po akci Trapla ale kotouč zamířil těsně nad horní tyč. Oceláři mohli navýšit své vedení po nahození Bartka, dorazit kotouč do sítě ale třinečtí mladíci nedokázali. A z gólu se nemohl radovat ani Kaukič, jehož dorážku do prázdné branky zastavil na poslední chvíli výborný zákrok Kuchaře.

O jedenáct sekund později už se ale Lukáš Kaukič radoval, když využil přesné přihrávky Hladoníka a poslal kotouč přesně mezi betony karlovarského gólmana do sítě. Také další útočná akce Třince skončila zápisem do statistik, když v pádu usměrnil puk do branky Matěj Mach. Po tomto gólu nahradil Kuchaře v brance Energie Filip Grančarov, který sice neinkasoval, další kotouč za svá záda už ale nepustil ani Hlaváč a tři body tak zůstaly ve Werk aréně.