HC Energie Karlovy Vary

Matěj Zadražil: Velice rád bych pravidelně hrál extraligu

Matěj Zadražil se po působení v Jihlavě vrátil na zápas s Boleslaví do karlovarského dresu a my jsme tedy měli možnost ho po zápase vyzpovídat. Matěj promluvil o konci Vlčí smečky i o svém dalším působení.

Matěji, jak jste přijal zprávu o konci Vlčí smečky?
My jsme to už tušili trochu dopředu, jelikož se delší dobu něco šuškalo, takže to pro nás nebylo zas tak strašné. Je to obrovská škoda, měli jsme to dobře rozjeté a všechny nás mrzelo, že jsme to nemohli dohrát, ale je to sport a takové věci se stávají.

Jak se Vám hraje v novém působišti v Jihlavě?
Dostal jsem zde druhý dech, sbírám opět body a jsem za to velice rád, jelikož je velice těžké někde takhle zapadnout na konci sezóny.

Jaký je pro Vás největší rozdíl mezi soutěží juniorů a dospělých?
V seniroské kategorii se hraje hodně hlavou, hráči už nelítají jako splašení a je to hodně o zkušenostech. Starší hráči si dokáží dobře hru řídit a my se musíme přizpůsobit.

Jak vidíte své další působení po konci této sezóny?
Momentálně ještě nevím. Na letošní play off se nejspíše přesunu do Jihlavy, ale nic zatím není jisté, protože nepřišla žádná zpráva, takže uvidíme.

Kdybyste se měl do budoucna rozhodnout, jestli budete hrát za Vary, nebo za Jihlavu, co byste zvolil?
Samozřejmě chci zůstat v Karlových Varech. Velice rád bych pravidelně hrál extraligu, když se to povede, ale uvidíme na konci sezóny, jak to vše nakonec dopadne.

Děkuji za rozhovor!

Související články

Reportáž | st 11.2.2015

Energie po pauze podlehla i Boleslavi