HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci berou po dramatickém závěru dva body

St. dorost: HC Energie - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3sn (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
Starší dorost Energie se na domácím ledě představil po měsíční odmlce a vítězně! Po velmi vypjatém a dramatickém utkání rozhodly nájezdy, ve kterých byl dvakrát úspěšný kapitán Michael Čejka.
Extraliga staršího dorostu, II. 12, so 14.2.2015
Karlovy Vary
Pardubice
4:3sn
2:0 , 0:2, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky:4. Davídek, 7. Vodička (Horký, Davídek), 58. Trapl (Davídek), rozh. náj. Čejka – 33. Kout (Rudy), 37. Horyna (Krejčík), 51. Mert (Tománík) . Rozhodčí:Grech - Fiala, Gerát . Vyloučení:5:5 . Využití:1:1 . V oslabení:1:0 . Diváci: 70. Střely na branku:24:23 . Průběh utkání:2:0, 2:3, 4:3
Karlovy Vary: Kuchař (Grančarov) – Vodička, Vápeník, Pajk, Havlík, Bernáth, Beer – Pátek, Čejka, Janata, Trapl, Horký, Davídek, Hauzr, Pastyřík, Bečka, Kurfürst, Prachař
Pardubice: Červený (Klouček) – Rudy, Boček, Horyna, Mert, Mikulčák, Faltys, Šklíba – Kaut, Hoskovec, Zadina, Tomaník, Dušek, Jajcay, Krejčík, Roubal, Petrus, Voženílek, Martinec, Cach

Komentář k utkání

Od prvního vhazování jsme byli svědky velké aktivity domácích. Hosté byli velmi zaskočeni a mnohokrát pouze přihlíželi, jak jejich obranu soupeř rozebírá. Už ve čtvrté minutě se podařilo domácím skórovat. Milan Davídek to vzal při přesilovce na sebe, v rohu kluziště vybojoval kotouč a poté z otočky prostřelil Červeného. Na další gól nečekali fanoušci dlouho, v oslabení se prosadil Petr Vodička! V přečíslení si s Horkým nadvakrát vyměnili kotouč a po náramné souhře zvýšili vedení Energie. O chvíli později přišly další gólové šance, hlavně když Prachař neuspěl při samostatném úniku. Šance energetiků museli hosté mnohokrát hasit nedovoleně, což je stálo mnoho sil. Tempo obou celků v závěru polevilo. Konec třetiny okořenila šarvátka.

Druhá perioda přinesla úplně opačný obrázek. Pardubičtí vlétli na Energii, což přineslo mnoho šancí. Hra se rázem otevřela, přibývalo přečíslení a strkanic. Energie zvolnila svoje tempo a to ji stálo vedení. V přesilové hře snížily Pardubice stav, kdy po smolných odrazech před Kuchařem propadl puk až do branky. Za autora branky byl označen Martin Kout. Energie byla velmi překvapena a nedávala příliš na obranu pozor. Mertl poté trefil pouze spojnici brankové konstrukce. To ho nemuselo mrzet, ve 37. minutě byl stav již nerozhodný. Nahození hostů se zamotalo karlovarskému bekovi mezi nohama, Josef Horyna si kotouče všiml jako první, poté pohotově dorazil. Hosté byli rázem na koni a energetici prostřední dějství pouze dohrávali.

Třetí třetina byla velmi otevřená. Jako první se v obrovské šanci ocitl kapitán Čejka, zvonila pouze tyč. Jako v předešlých dějstvích se hra hemžila šarvátkami. Další šanci měl při samostatném úniku Davídek, opět dělila Energii od gólu tyč. Poté se uplatnilo pravidlo nedáš dostaneš. S pořádnou dávkou štěstí dokázal Jakub Mert skórovat od modré čáry. Ve zbytku třetiny měli navrch domácí, kteří se snažili o vstřelení vyrovnávajícího gólu. To se jim podařilo až dvě minuty před koncem. Martin Trapl zužitkoval perfektní přihrávku a vrátil domácím šance na body.

V následném prodloužení hrozili jenom domácí. Byli velmi aktivní a při jednom z pokusů se musel Červený rychle otáčet. V nájezdech získala bonusový bod Energie, díky dvou bezchybným nájezdům kapitána Michaela Čejky!

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): První třetina patřila zaslouženě nám i díky dvou vstřeleným gólům. Ve druhém dějství byl aktivnější soupeř, vypadli jsme z konceptu a intenzity naší hry. To byl důsledek vyrovnání. Ve třetí třetině, která již byla velmi vyrovnaná, jsme dostali kuriózní branku, o to víc si ceníme vyrovnání. Poté nám dva povedené nájezdy kapitána Čejky přinesly bonusový bod, za který jsme velice rádi.