HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Dvořák: Byl to senzační obrat

Členem A-mužstva je již delší dobu, přesto doposud moc minut neodehrál. Řeč je o talentovaném obránci Tomáši Dvořákovi, který si v nedělním zápase proti Třinci rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek prostoru na ledě.

Tomáši, zhodnoťte prosím vítězné utkání nad lídrem z Třince.
Jsme nesmírně rádi, že jsme dokázali utkání ve velkém tempu a s výborným soupeřem vyhrát. Body potřebujeme jako sůl, snad budeme v podobných výkonech pokračovat.

Kde se podle vás zápas lámal?
Myslím, že jednoznačně ve třetí třetině. Dokázali jsme nejprve srovnat a poté otočit zápas na svou stranu. Před třetí třetinou jsme si přitom říkali - hlavně nechybovat v obraně. Kluci však prokázali svou kvalitu a dokázali získat zápas na svou stranu.

Na ledě jste strávil hodně času, jak jste si to užíval?
Se svým výkonem jsem spokojen nebyl. Ale jsem rád, že jsem dostal takový prostor na ledě. Prodělal jsem teď menší zranění ramene, proto jsem hlavně rád, že jsem zpět a mohu klukům pomoci.

Nastoupil jste do uktání proti jednoznačnému lídrovi extraligy, jak se vám třinecké hvězdy bránily?
Třinec má vynikající kádr, hlavně směrem dopředu jsou nesmírně silní a kvalitní. Motali nás hlavně v přesilovkách. Vyměňovali si tam puky skoro poslepu a přitom přímo na hůl. Porazili jsme zkrátka silný tým a o to víc si cením třech bodů, které potřebujeme jako sůl.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 14.2.2015

Do KV Areny míří lídr z Třince