HC Energie Karlovy Vary

Petr Koblasa: Musíme dále bojovat, abychom se vyhnuli baráži

Prvním střelcem nedělního utkání se Zlínem byl Petr Koblasa, který skóre otevřel po pohotovém objetí branky. Ani jeho pátý gól v sezoně však Energii nepřinesl zisk více jak jednoho bodu.

Petře, jak byste shrnul zápas se Zlínem?
Myslím si, že jsme měli dobrý nástup do zápasu. Celou první třetinu jsme Zlín k ničemu nepustili a mohli jsme určitě vést více než 2:0. Kdybychom dali alespoň tři nebo čtyři góly, tak by to nejspíš nedopadlo takhle.

Jak byste popsal svůj gól?
Dostal jsem puk do strany a chtěl jsem nejdřív střílet, ale potom jsem si všiml, že brankář byl hodně venku z brány, a tak jsem zkusil objet bránu. Naštěstí nebyl nikdo z obránců u druhé tyčky, kdo by mi ten puk vypíchl.

Při svém nájezdu jste měl promyšlené, jak to uděláte?
Věřil jsem si, že by mi to mohlo vyjít, takže jsem to zkusil, ale bohužel to nevyšlo.

Kde vidíte zlomový moment zápasu?
Asi to byla ta pětiminutová přesilová hra Zlína, kdy jsme dostali gól na 2:1 a oni se tím dostali na koně. Poté měli už více ze hry a na konci jsme dostali smolný vyrovnávací gól devatenáct vteřin před koncem.

Kdo si myslíte, že byl v dnešním zápasu uvolněnější? Vary nebo Zlín?
Zlín je určitě ve větší pohodě, protože i když bojují o přímý postup do play-off, tak předkolo už mají jisté. Ačkoli my do play-off už nemůžeme, pořád můžeme spadnout do baráže. Takže nám jde určitě o víc než Zlínu.

Příští zápas jedete do Pardubic, jak se vám osobně proti tomuto soupeři hraje?
Pardubice hrají výborně směrem dopředu. Poslední zápas doma jsme s nimi sice prohráli, ale myslím si, že jsme hráli dobrý zápas a přehrávali jsme je. Po dvou třetinách jsme vedli 2:0, ale bohužel se nám třetí třetina nepovedla a nakonec jsme ze zápasu neměli ani bod. Určitě do Pardubic ale pojedeme s tím, že je můžeme porazit.

Petře, děkuji za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | so 21.2.2015

Do KV Areny míří houževnatý Zlín