HC Energie Karlovy Vary

Sportovní manažer Kverka vyrazil do Jihlavy a stále hledá prvního centra

Hokejisté A-týmu v současnosti poctivě pracují a nabírají fyzickou kondici. Intenzivně také pracuje vedení klubu. Sportovní manažer Jaromír Kverka navštívil hráče v Jihlavě, kam je klub uvolnil na hostování či střídavý start. Byl se rovněž podívat i na dvě utkání mistrovství světa, kde se snažil vytipovat možné posily.

„V Jihlavě mě zajímalo, jak si naši hráči vedou a jaká je tam příprava. Podle zpráv, které mám, pracují všichni, jak mají. Podle mého úsudku jim angažmá v Dukle může hodně pomoci a na cestě do extraligy,“ říká po svém návratu sportovní manažer Jaromír Kverka.

Slovenský obránce Denis Šimek a útočník Tomáš Harkabus v Dukle působili už na konci uplynulé sezony a s jejich angažmá byla na Vysočině spokojenost. „Kluci tam udělali dobré jméno. Proto jsme mohli také do Jihlavy dát více hráčů. Kromě Šimka a Harkabuse jsou tam také gólman David Honzík, obránci Tomáš Kvapil s Ondřejem Šafářem a útočníci Martin Kohout a Jakub Flek. Pro ně je příprava v první lize daleko větším přínosem než 2. liga. A pro naše áčko je jasné, že když si stáhneme někoho z 1. ligy, nebude to pro toho kluka takový skok, jako když hraje ještě o soutěž níže,“ přidává Kverka.

Nový sportovní manažer také v rámci práce na doplnění A-týmu zhlédl několik utkání probíhajícího mistrovství světa. „Na šampionátu jsem se byl podívat na několik hráčů, kteří by se mohli teoreticky objevit v Karlových Varech. Stále hledáme prvního centra. Na této situaci se nic nemění,“ uzavírá Jaromír Kverka.

Od tohoto týdne mají fanoušci možnost posílat dotazy Jaromíru Kverkovi v nově zavedené rubrice ptejte se sportovního manažera. Děkujeme, že budete pokládat dotazy věcné a slušné.