HC Energie Karlovy Vary

Energetici v půlmaratonu vyzvou volejbalisty Karlovarska

V sobotu 23. května 2015 uvidí Karlovy Vary již třetí ročník Mattoni 1/2Maratonu, kterého se po roční pauze zúčastní také naši hokejisté. Před dvěma lety štafeta energetiků i s trenérem Karlem Mlejnkem absolvovala trať dlouhou 21,0975 km (3×5 km + 1×6,0975 km) v čase 1:38:43. Letos tvoří bežecký tým Energie čtveřice Matěj Zadražil, Sebastian Gorčík, Martin Weinhold a Tomáš Dvořák. Podaří se jim vylepšit čas z premiérového ročníku 1/2Maratonu?

V letošním ročníku ale nepůjde jen o souboj s časem Mlejnkovy party z roku 2013, pro karlovarské hráče bude mít závod i další náboj. HC Energie totiž vyzvala na souboj klub VK ČEZ Karlovarsko, a tak 1/2Maraton uvidí závod extraligových volejbalistů proti hokejistům. Hlavní oporou štafety energeitků by měl být devatenáctiletý útočník Sebastian Gorčík, který patří mezi nejlepší bruslaře v kádru jedenáctého mužstva sezony 2014/2015. „Myslím si, že bychom měli vyhrát, podle mě nemají tolik natrénováno, ale necháme se překvapit,“ řekl k souboji s volejbalisty Gorčík.

Své úvahy před startem maratonu připojil také sportovní manažer HC Energie Jaromír Kverka starší: „Volejbalisté mají delší nohy, jsou lehčí. Měli by na tom být lépe než hokejisté, kteří jsou těžší a zvyklí spíš na silový trénink.“ Generální manažer karlovarského volejbalového klubu Jan Meruna ale situaci nevidí tak jasně: „Nedá se určit, na čí straně bude výhoda. Necháme se překvapit, jak volejbalovo-hokejový souboj dopadne.“ Třetí ročník této významné sportovní akce startuje 23. května v 18:00 na Nábřeží osvobození. Další informace naleznete na oficiálním webu závodu.