HC Energie Karlovy Vary

Hokejisté si v Lubech zastříleli, Skuhravý dal hattrick

Možná až příliš krutý výsledek se ve středeční podvečer udál na fotbalovém stadionku v Lubech u Chebu, kde se představili hokejisté karlovarské Energie. Domácí tým hrající okresní přebor Chebska nakonec prohrál vysoko 1:8.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ

Před samotným zápasem hokejistů Energie se Strunalem nastoupili v předzápase žáci Lubů, kteří hostili Františkovy Lázně. Tento duel jakoby předznamenal, že to domácím tentokrát nepůjde. Strunal nakonec prohrál 0:1.

Pak již došlo na samotné klání energetiků s místní jedenáctkou. Čestného výkopu se tentokrát ujali starostka města paní Anita Černíková a šéfredaktor Chebského deníku Vladimír Kučera.

Od prvních minut měli nepatrně navrch energetici, ale branku vstřelili až díky Láďovi Farovi, který zamířil do vlastní sítě.

Domácí následně dokázali vyrovnat, když mezi tři tyče přesně mířil hlavou Martin Sláma. Pro Strunal to byla první a poslední radost v utkání. Do poločasu přidal další dva branky hostí Václav Skuhravý, který byl při střelecké chuti.

Přestávku vyplnila tradičně soutěž, kterou podpořil cenami pivovar Radegast a vystoupení kroužku moderního tance a aerobiku pod taktovkou Hany Mlčochové. O druhém poločase se dá říci, že se hrálo pouze na jednu branku. Fyzicky zdatnější energetici se vícekrát dostali do zakončení a postupně přidali dalších pět branek. Václav Skuhravý si připsal hattrick a dva góly střelil Michal Vachovec.

Přestávku mezi utkáním a autogramiádou vyplnily divácké soutěže. Děti byly odměněny stavebnicemi Lego, dospěli se pak utkali ve střelbě na branku z poloviny hřiště o grilované selátko z minipivovaru Sv. Florián v Lokti.

Po autogramiádě se diváci rychle rozprchli domů. „Bohužel počasí nám nepřálo. V součtu i s dětmi přišlo ani necelých čtyři sta diváků a ještě jsme hodně zmokli. Nicméně si myslím, že jsme si všichni celou akci užili a rádi jí tady v Lubech někdy v budoucnu zopakujeme. Snad i s lepším výsledkem, o který výjimečně tolik nešlo,“ řekl po utkání představitel Strunalu Luby Josef Heřmánek.

Z pohledu hokejistů utkání zhodnotil trenér Karel Mlejnek: „Jako kdybych tady nebyl. Rozhovory budu dávat, až na konci února, až budeme mít splněný náš cíl,“ usmíval se a dodal: „Kluci si to na dešti užili. V hale neprší a když jsme teď během letní přípravy venku a začne, tak se jdeme schovat do tělocvičny,“ doplnil.


TJ Strunal Luby – HC Energie Karlovy Vary 1:8 (1:3)
Branky: Sláma – Skuhravý 3, Vachovec 2, T. Rohan, Osmík, Fara (vlastní). Rozhodčí: Topinka - Kuchta, Buzna. Diváci: 387.

TJ Strunal Luby: Sandner – Tměj, Bartoněk, Hnilica, Syroha, Winkler, Plachý, Fara, Nechanický, Stejskal, Johan, Ulrich, Sláma, Chudoba, Held, Malek.

HC Energie Karlovy Vary: Koblasa – Vachovec, J. Tomeček, V. Tomeček, Koblasa, Závorka, Kverka, Beránek, Osmík, Skuhravý, Habal, Dvořák, M. Rohan, T. Rohan, Weinhold.