HC Energie Karlovy Vary

Fotbalová Energie podlehla Spartaku Horní Slavkov

Třetí zastávka letošní fotbalové tour hokejistů HC Energie byla v Horním Slavkově, kde poměřili síly s místním Spartakem. Exhibičně pojaté utkání skončilo výsledkem 5:4 pro domácí.

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ

Tak jako při mezinárodních zápasech, i tentokrát nastupovali zástupci obou celků v doprovodu žáčků z přípravky, pro které to byl obrovský zážitek. Následoval čestný výkop, o který se postarali Varan Karlos a starosta Alexandr Terek.

Do první půle nastoupil Spartak s hráči A-týmu hrající krajský přebor. Jasně bylo vidět, že svěřenci kouče Petra Götzla byli fotbalovější, s míčem si více rozuměli a vytvořili si několik šancí. Postupně se dostali do vedení 3:0. Energie nehrála špatně ale v brance Spartaku stál Martin Plaček, který vychytal tutovky Rosti Marosze nebo Tomáše Závorky. Na druhé straně úřadoval především Milan Půta, který zaměstnával hostující obranu a v prvním poločase se třikrát zapsal do listiny střelců. Čtvrtou branku spartaku přidal Štěpán Unger. Za hosty pak do poločasu korigoval z penalty Ondra Beránek.

Do druhé půle nastoupil Spartak s B-týmem, tedy s účastníkem okresního přeboru Sokolovska. Energetici tak dostali možnost snížit a bezezbytku tuto šanci využili. Do listiny střelců se zapsali Tomáš Rachůnek, Martin Rohan a podruhé Ondra Beránek. Vítěznou branku zápasu nakonec zaznamenal hornoslavkovský Milan Půta, když se prosadil z přímého volného kopu.

„Z našeho pohledu byla tato akce něco ojedinělého. Běžně na fotbal ve Slavkově přijde padesát diváků, a když jich tentokrát dorazilo více jak čtyři sta, tak můžeme říci, že to byla úspěšná událost,“ uvedl po utkání předseda slavkovského klubu Zábranský. Trenér Petr Götzl zase kvitoval, kolik se mu sešlo hráčů. „Málokdy se kluci sejdou k utkání v takovém počtu. Naposledy, když jsme s A týmem i béčkem jeli ven, tak nás bylo čtrnáct. Tím myslím oba celky dohromady. Utkání s Energií bylo velikou reklamou fotbalu a doufám, že to diváky, ale i třeba mladé fotbalisty přiláká zpět na stadion,“ doplnil.

Z pohledu Energie je jednalo o utkání dvou poločasů. „Ukázalo se, že ve druhém poločase nastoupil proti nám někdo jiný. Dostali jsme možnost si také zahrát a s výsledkem něco udělat,“ přidal David Merc, který tentokrát roli maséra vyměnil za post fotbalového trenéra.


TJ Spartak Horní Slavkov – HC Energie Karlovy Vary 5:4 (4:1)
Branky: Půta 4, Unger – Beránek 2, M. Rohan, T. Rachůnek. Rozhodčí: Pešek. Diváci: 420. Nejlepší hráči: Půta – Koblasa.

Spartak Horní Slavkov: Plaček (Vildumetz) – Prágl, Pazdera, Kubík, Zázrivec, Sipl, J. Drobný, Unger, Řepka, Půta, Husák, Němček, Jonáš, Charvát, Studnička, Kreisinger, Valta, P. Drobný. Trenér: Petr Götzl.

HC Energie Karlovy Vary: Koblasa – V. Tomeček, J. Tomeček, M. Rohan, Dvořák, T. Rachůnek, Marosz, Habal, Závorka, Skuhravý, Vachovec, Beránek, Osmík, Gorčík. Trenér: David Merc.