HC Energie Karlovy Vary

Konečně zápas! Energie míří do Edenu...

Jako poslední vyjeli karlovarští hokejisté k tréninkům na ledové ploše. Ve čtvrtek vyjedou k prvnímu přátelskému utkání. To sehrají od 18:00 v pražském Edenu, kam se Slavia Praha vrací po sestupu z extraligy.
Kde sledovat utkání: Online přenos

Léto uteklo jako voda a na dveře už pomalu ťuká extraliga. Karlovarská Energie letos nebude mít moc času na rozkoukání. Hned v úvodním kole se totiž představí na horkém ledě v Plzni.

Západočeské derby chce vyhrát každý, proto musí svěřnci Karla Mlejnka pořádně potrénovat a hlavně zvládnout přípravná utkání. Jejich výsledky a především herní projev totiž lecos napoví. Energetici letos sehrají deset přípravných zápasů. Síly poměří tradičně s celky prvoligovými, extraligovými, ale například i s Amurem Chabarovsk, který patří ke stálicím v KHL. Absolvují také týdenní soustředění v Břeclavi, kde se utkají proti Zlínu a Olomouci.

Přípravné období však načnou již ve čtvrtek. Od 18:00 se představí na ledě pražské Slavie, která se připravuje, po dlouhých letech mezi elitou, na prvoligovou sezonu. Její kádr se značně obměnil, přesto najdeme na soupisce několik, pro karlovarského fanouška, známých jmen. V útoku bude jistě bojovat Tomáš Micka, který loňskou sezonu strávil právě v dresu Energie. Úplně neznámý není ani obránce Petr Punčochář, který na západě Čech vstoupil před několika lety do své bohaté kariéry. Dvaatřicetiletý obránce na sebe upozornil hned v prvním přípravném zápase, které Slavia prohrála na jihlaském ledě 4:3 po samostatných nájezdech, když v devětadvacáté minutě snižoval na dva tři. Další přátelské klání Pražané nesehráli, proto budou ve čtvrtek bojovat o první vítězství.

V cestě bude stát karlovarská Energie, která v létě významně posílila a všichni její fanoušci věří, že ji čeká úspěšná sezona.