HC Energie Karlovy Vary

První domácí utkání sezony, KV Arena přivítá Slavii

Konečně se karlovarští fanoušci dočkali, po měsících volna se KV Arena dočká seniorského hokeje, po dvou venkovních utkáních se energetici představí doma. Hostem jim bude prvoligová Slavia, se kterou již letos jedno utkání Karlovarští odehráli, nyní je na čase vrátit jim úvodní prohru. Čtvrteční utkání startuje v 18 hodin.
Kde sledovat utkání: Textový přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

V pořadí třetí utkání přípravy na sezonu se konečně odehraje na domácím ledě. První utkání se energetikům moc nepodařilo, soupeřem byla právě Slavia. Ačkoliv zpočátku drželi karlovarští hokejisté se soupeřem krok, tak postupně začali ztrácet a nakonec Pražanům podlehli. Trenéra Karla Mlejnka trápil hlavně vstup do utkání, a efektivita zakončení. Prvních pět minut nebylo ideálních, ale samozřejmě se nedalo čekat perfektní sehrání od první minuty nové sezony.

Druhé přípravné utkání v Plzni zpočátku vypadalo takřka stejně, jako na Slavii. Karlovarským utekl začátek utkání a velmi rychle prohrávali již o dvě branky. Postupné rozehrání ale vneslo do hry Energie klid a k tomu také tři branky, díky kterým se podařilo energetiků utkání otočit. Střetnutí nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali energetici. Proti Plzni se však prostřídali hráči oproti prvnímu utkání, pro pět hokejistů to byla premiéra v letošní sezoně. „Pro nás to bylo druhé utkání, ale pro pět hráčů první zápas, jelikož jsme to trochu protočili. Snažili jsme se hrát jenom na tři formace, aby se dostali do herního provozu. Myslím si, že to utkání splnilo účel. Samozřejmě ale máme ještě na čem pracovat,“ hodnotil zápas Karel Mlejnek.

Proti Plzni už se také představila nová elitní formace, která by se v následující sezoně měla starat o hlavní přísun vstřelených branek. Stejně jako ke konci loňské sezony v ní najdeme duo Radek Duda – Martin Bartek, které se výborně sehrálo a klapalo jim to. Na pozici centra se připojil slovenský reprezentant Marcel Haščák, se kterým se případně může počítat i pravém křídle.

Z trojice zápasů, které letos zatím Slavia v přípravě odehrála, byl ten proti Karlovým Varům jediným vítězným. V předešlém zápase podlehli slávisté Jihlavě po nájezdech, v následujícím zápase pak prohráli na domácí půdě s Benátkami. V jaké sestavě Pražané přijedou, zatím není jasné, ale klidně by se mohl ukázat i karlovarským fanouškům známý Tomáš Micka. Utkání startuje v KV Areně v 18 hodin.

Související články