HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje, Energii čeká Chabarovsk

Pestrá příprava energetiků pokračuje a soupeře z 1. ligy v KV Areně střídá tým KHL. Amur Chabarovsk do Karlových Varů zavítá v rámci svého přípravného turné po Evropě. Utkání startuje v pátek v 18:00.
Kde sledovat utkání: Textový přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Před rokem se v KV Areně představil Admiral Vladivostok a nyní mají fanoušci možnost poznat další tým z ruského Dálného východu. Amur Chabarovsk je pravidelným účastníkem Kontinentální hokejové ligy, nikdy v ní však nedosáhl výraznějšího úspěchu. Dosavadním maximem zůstává 12. místo ze sezony 2011/12.

Navzdory obrovské vzdálenosti a časovému rozdílu (aktuálně je v Chabarovsku o 8 hodin více než v Česku) budou v klubu v nové sezoně působit hned dva čeští hráči. Obránce Jan Kolář přestoupil z Vladivostoku, útočník Tomáš Zohorna pak z Pardubic.

Tým s logem tygra pochopitelně nepřicestoval pouze kvůli utkání s Energií. Už v úterý se Amur představil na ledě Litvínova, kde prohrál 2:4. Kromě pátečního utkání mají ještě Rusové v plánu zápas se Slovanem Ústí n. Labem, Motorem České Budějovice a Medveščakem Záhřeb. Celkově má Chabarovsk za sebou už sedm přípravných utkání, porazit v nich dokázal Dinamo Moskva, Dinamo Minsk a reprezentaci Japonska (třikrát).

Související články