HC Energie Karlovy Vary

Rostislav Marosz: Naštěstí je to zatím jen příprava

Energetici sice v duelu s Plzní velmi rychle prohrávali, dokázali se z toho ale oklepat a dokonce i srovnat. Šancí na vstřelení vedoucí branky měli mnoho, hlavně v přesilových hrách, ty ale bohužel zůstaly využity. Jak říká útočník Rostislav Marosz, do začátku extraligy se to musí změnit.

Rostislave, jak hodnotíte utkání proti Plzni?
Špatně jsme nastoupili a v první třetině jsme dostali dva rychlé góly, potom jsme se to snažili dotahovat. To se nám sice podařilo, pak už jsme se ale moc nezlepšovali. Nájezdy byly už jen loterie.

Opravdu to ale vypadá, že potřebujete inkasovat jako první, abyste se rozehráli. Cítíte to tak?
Nevím, co k tomu moc říct. Musíme si to s klukama probrat, říct si, proč to tak je a nějak tomu zabránit. Není moc dobré, abychom dostávali dva góly, sice se možná budeme víc snažit, ale strašně těžko se to dotahuje a proti silnějším týmům se to taky už nemusí povést.

Po špatném začátku jste se dost rychle oklepali, jaká byla vaše následná taktika?
Taktika… Po první brance jsme se snažili co nejrychleji vyrovnat, dost jsme útočili, až se nám nakonec vyrovnat podařilo, ale bylo to spíše štěstí, že padla taková branka, ale pomohla nám. Potom jsme to trochu zklidnili a to nám možná přidělalo starosti, už jsme se nemohli prosadit a táhlo se to až do konce.

Měli jste k dispozici opravdu dost přesilovek, i dvojité, ale vůbec se nedařilo. Bylo to změnou formací, nebo čím?
Ty přesilovky nám nejdou od začátku, musíme to zjednodušit. Nevíme, v čem je problém, na tréninku se sehrajeme, řekneme, co chceme hrát, natrénujeme si to, ale už to pak neumíme přenést do zápasu. Naštěstí je to zatím jen příprava, opravdu to musíme změnit, do ligy s tím takto jít nemůžeme.

Nastoupili jste v proházených lajnách. Byla to reakce na předvedený výkon, nebo šlo pouze o zkoušku nových možností?
Ne, je příprava, takže se zkouší všechny možné kombinace. Měli jsme nějak nastolené formace, nyní se to ale prozkouší a na konci se uvidí, kdo si s kým sedne. Hodnotit teď výkony a nějak razantně na ně reagovat, to je asi ještě brzo.

V Chomutově jste nastoupili v omlazené sestavě, doma takřka v plné síle, jak byste porovnal tyto zápasy?
Podobné to je určitě v tom začátku, tam taky přišlo vyloučení a hned jsme inkasovali, stejná chyba jako v tomhle utkání. Tentokrát to bylo prakticky samé, podařilo se nám vyrovnat, chvíli jsme byli lepší my, pak zase oni, srazily nás ale ty přesilovky, šancí na to jít do vedení, jsme měli dost.

Související články

Preview k zápasu | st 19.8.2015

KV Arenu čeká přípravné derby